To je to što me zanima!

Velika zapljena droge u Zadru: Pas Gana pronašla 2 kg heroina i kilu amfetamina u automobilu

Slovenca su zadarski policajci zaustavili na autocesti A1. On im je tada predao gram kokaina. No, kujica Gana nanjušila je još droge u autu i bila je u pravu
Vidi originalni članak

Nekoliko godina, točnije od 2021., PU zadarska nije imala veliku zapljenu heroina. No, sve se promijenilo početkom lipnja.

U dvije akcije u policiji je završilo preko dva kilograma heroina, kilogram amfetamina koje je pronađeno u specijalno prepravljenom vozilu u kojem je upravljao Slovenac (25) kojeg su utorak zaustavili prometni policajci na autocesti A1, a on im je dobrovoljno predao gram kokaina.

VELIKA AKCIJA POLICIJE Carina: Zaplijenili smo ukupno 745 kilograma kokaina vrijednog oko 20 milijuna eura

No, ispostavilo se da gram kokaina nije jedino što je Slovenac imao sa sobom. Sve je otkrila Gana, nizozemska ovčarka stara šest godina. Ispod mjenjača u posebno prepravljenom prostoru, Gana je markirala da postoji droga i bila je u pravu.

DAX I CASTRO PROTIV KARTELA Kako su najveće njuške Carine i Policije otkrile rekordnih 745 kg kokaina skrivenog u riječkoj luci

Službenici su tamo pronašli 2094 grama heroina i 1070 grama amfetamina, objasnio je šef zadarske policije Željko Pilipović. 

Vrijednost droge bila je najmanje 45.000 eura, odnosno 20.000 za kilogram heroina te 2500 za amfetamin. Slovencu su oduzeti i euri, a dobio je kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. 

Prodavali heroin na području zadarske i šibenske županije 

'Pali' su i dileri s biogradskog područja. Njih četvorica su mjesecima prodavali opijate tako je prvoosumnjičeni (46) razgranao cijelu mrežu - 36-godišnjak je prevozio oko 400 grama kokaina i najčešće kupcu (57). U cijelu organizaciju je bio upleten i 42-godišnjak. 

Do sada je poznato da su preprodali 540 grama heroina. 'Ordinirali' su na području zadarske i šibenske županije. Dvojica su završila u pritvoru, dvojica na slobodu, a policija najavljuje kako će sličnih akcija biti još. 

Svi osumnjičeni, osim Slovenca, otprije su poznati policiji, i to zbog raznih vrsta nasilja. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • bornnl 09.06.2023.

    Uuu steta

Komentiraj...
Vidi sve komentare