To je to što me zanima!

Preokret: Šapić ih nije ubio iz ljubomore, nego zbog straha

Vještaci su rekli da u osobnosti ubojice Boška Šapića nisu našli psihopatologijske elemente koji bi sugerirali ljubomoru, na čemu se temeljila optužnica protiv njega
Vidi originalni članak

Znam da ne možete napraviti čuda, ali moram tražiti dopunu psihijatrijskog vještačenja jer ovo je preopćenito. Naime, postoji nekoliko verzija događaja; da je Boško Šapić izvučen iz automobila i tada krenuo u sukob, ali i da je sam izišao iz automobila uzeo nož, pa je onda počeo sukob. Moramo znati što je moglo prevladavati na početku i tijekom tih verzija događaja kod optuženog; strah ili agresija, te dinamiku promjena tih osjećaja jer pravne su posljednice u te dvije verzije posve drukčije, zapravo čak i suprotne, kazao je sudac karlovačkog Županijskog suda Ante Ujević u nastavku suđenja Bošku Šapiću za ubojstvu Alvina Horvatića i Dejana Vučkovića na parkiralištu kafića Heart krajem 2013. godine.

U nalazu vještaka stoji kako je reagiranje Boška Šapića u kritičkom trenutku odgovaralo privremenom psihičkom poremećaju zbog čega su sposobnost vladanja voljom i upravljanje postupcima bili bitno smanjeni. 

-  U njegovoj osobnosti postoje paranoidni i narcistički elementi, ali ne u mjeri da se radi o ozbiljnoj dijagnozi ili teškom poremećaju ličnosti. Nismo našli psihopatologijske elemente koji bi upućivali na ljubomoru kao značajan simptom.  U vrijeme inkriminiranog događaja možemo prihvatiti njegove opise straha i panike, no istodobno agresivno-destruktivne porive usmjerene na otklanjanje životno ugrožavajućeg napada - rekli su psihijatrijski vještaci, dr. Nadica Buzina i dr. Aleksandar Haid opisujući stanje Boška Šapića.

Nakon njihova je iskaza posve otklonjena sumnja da je Šapić djelo počinio iz  ljubomore, tj. da je taj osjećaj izazvao “visok stupanj ljutnje i brutalnosti i odluku da ubije Alvina Horvatića, pri čemu je postupao vrlo odlučno i bezobzirno, po unaprijed stvorenoj namjeri”, kako je optužnicu postavilo tužiteljstvo, pa se najavljuje promjena kvalifikacije.

Podsjetimo, Boško Šapić je  u studenom 2013. s više uboda nožem ispred narodnjačkog kluba Heart u Vojniću ubio Alvina Horvatića (23), bivšeg dečka njegove tadašnje djevojke Viktorije Jakuš Mejarec. Šapić je pri okršaju s Horvatićem nožem po vratu, pri još nerazjašnjenim okolnostima, zarezao i njegova prijatelja Dejana Vučkovića (20), zbog čega je on iskrvario. 

Suđenje će biti nastavljeno nakon što psihijatrijski vještaci završe dopunu nalaza.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • fenix007 16.05.2015.

    Jos ce proglasiti krivima ova dva jadna decka koji su ubijeni....i onda ce se ovaj psihopat i "fatalna Viki" vjencati i zivjeti sretno do kraja zivota... Fuj ova drzava i fuj ovi zakoni koji nisu isti za sve!

  • mile980 15.05.2015.

    koliko sam citao od pocetka ovog slucaja.zalosno je sto se desilo,dva zivota su unistena.ali cinjenica stoji da je cura napravila veliki problem povlaceci obojicu za sobom.a druga cinjenica je da je njih bila grupica a on je bio sam scurom u autu i sto su oni trazili kraj njega i njegovog auta?osim teror i neki obracun.on je nazalost taj obracun kaznio zestoko i to je sada rezultat koji ja nebi vise komentirao

  • yocko 15.05.2015.

    Za svakoga 30g...

Komentiraj...
Vidi sve komentare