Obavijesti

News

Komentari 50

Preokret: Šapić ih nije ubio iz ljubomore, nego zbog straha

Preokret: Šapić ih nije ubio iz ljubomore, nego zbog straha
1

Vještaci su rekli da u osobnosti ubojice Boška Šapića nisu našli psihopatologijske elemente koji bi sugerirali ljubomoru, na čemu se temeljila optužnica protiv njega

VIDEO

Znam da ne možete napraviti čuda, ali moram tražiti dopunu psihijatrijskog vještačenja jer ovo je preopćenito. Naime, postoji nekoliko verzija događaja; da je Boško Šapić izvučen iz automobila i tada krenuo u sukob, ali i da je sam izišao iz automobila uzeo nož, pa je onda počeo sukob. Moramo znati što je moglo prevladavati na početku i tijekom tih verzija događaja kod optuženog; strah ili agresija, te dinamiku promjena tih osjećaja jer pravne su posljednice u te dvije verzije posve drukčije, zapravo čak i suprotne, kazao je sudac karlovačkog Županijskog suda Ante Ujević u nastavku suđenja Bošku Šapiću za ubojstvu Alvina Horvatića i Dejana Vučkovića na parkiralištu kafića Heart krajem 2013. godine.

U nalazu vještaka stoji kako je reagiranje Boška Šapića u kritičkom trenutku odgovaralo privremenom psihičkom poremećaju zbog čega su sposobnost vladanja voljom i upravljanje postupcima bili bitno smanjeni. 

-  U njegovoj osobnosti postoje paranoidni i narcistički elementi, ali ne u mjeri da se radi o ozbiljnoj dijagnozi ili teškom poremećaju ličnosti. Nismo našli psihopatologijske elemente koji bi upućivali na ljubomoru kao značajan simptom.  U vrijeme inkriminiranog događaja možemo prihvatiti njegove opise straha i panike, no istodobno agresivno-destruktivne porive usmjerene na otklanjanje životno ugrožavajućeg napada - rekli su psihijatrijski vještaci, dr. Nadica Buzina i dr. Aleksandar Haid opisujući stanje Boška Šapića.

Nakon njihova je iskaza posve otklonjena sumnja da je Šapić djelo počinio iz  ljubomore, tj. da je taj osjećaj izazvao “visok stupanj ljutnje i brutalnosti i odluku da ubije Alvina Horvatića, pri čemu je postupao vrlo odlučno i bezobzirno, po unaprijed stvorenoj namjeri”, kako je optužnicu postavilo tužiteljstvo, pa se najavljuje promjena kvalifikacije.

Podsjetimo, Boško Šapić je  u studenom 2013. s više uboda nožem ispred narodnjačkog kluba Heart u Vojniću ubio Alvina Horvatića (23), bivšeg dečka njegove tadašnje djevojke Viktorije Jakuš Mejarec. Šapić je pri okršaju s Horvatićem nožem po vratu, pri još nerazjašnjenim okolnostima, zarezao i njegova prijatelja Dejana Vučkovića (20), zbog čega je on iskrvario. 

Suđenje će biti nastavljeno nakon što psihijatrijski vještaci završe dopunu nalaza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.