To je to što me zanima!

Strava kod Zeline: Eksplodirala cisterna i izgorjela, ozlijeđen muškarac, vrućina oštetila cestu

Zbog prometne nesreće na čvoru Komin prekinut je promet na autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvorova Sveta Helena i Komin u smjeru Goričana, objavio je HAK. Dobili smo snimku cisterne u plamenu
Vidi originalni članak

Čovjek se zabio u cisternu koja je stajala sa strane. To je bilo između naplatnih kućica Sveta Helena i Komina, kilometar prije izlaza u smjeru Varaždina. Svi stoje, rekao nam je čitatelj o nesreći na autocesti A4 u četvrtak poslijepodne.

- Cisterna je odmah planula nakon sudara, kombi također - dodao je čitatelj.

Pogledajte video: Sudar na A4

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dobili smo i snimku na kojoj vatra doslovno šiklja iz cisterne, a ljudi su stali na autocesti, mnogi su izašli iz vozila.

Policija nam je potvrdila kako je jedan čovjek ozlijeđen u nesreći te je prebačen u KB Dubrava gdje mu je pružena liječnička pomoć.

- Mogu vam potvrditi sudar osobnog vozila i teretnog vozila koje je prevozilo plin. Kombi je naletio na teretno vozilo koje je bilo zaustavljeno. Ta dionica je zatvorena u oba smjera. Policijski očevid je u tijeku - rekla nam je glasnogovornica HAC-a, Kata Kuprešak.

Policija nam je potvrdila da je sudar bio u 14:30 sati i da su se sudarili osobno vozilo i cisterna. Sve hitne službe su na terenu, policija je zatražila zatvaranje tog dijela autoceste.

O nesreći je izvijestio i HAK.

- Zbog prometne nesreće na čvoru Komin prekinut je promet na autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvorova Sveta Helena i Komin u smjeru Goričana - objavio je HAK.

Neslužbeno se doznaje da je cisterna bila u zaustavnom traku kada je na nju naletio kombi nakon čega je izbio požar, a na teren su odmah izišli vatrogasci iz Zeline - njih 22 sa šest vozila gasilo je požar, prenosi Dnevnik.hr.

Hitne službe na terenu su napravile sigurnosni koridor od 100 metara u svim smjerovima od cisterne, a kako se doznaje ona je prevozila plin propan butan zbog čega je i izbio snažan požar, a prava je sreća da nitko nije poginuo.

Jedno vrijeme je od Zagreba prema Varaždinu bila kilometarska kolona, a situacija se sada primirila. Službe su i dalje na terenu, a očevid još uvijek traje. Cisterna je u potpunosti izgorjela, a od visoke temperature izgaranja plina oštećen je i kolnik.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • Krešo_1_1 26.11.2021.

    Di su sad oni stručnjacima koji tvrde da boce i cisterne explodiraju ??? 😁

  • Dalibor0704 25.11.2021.

    Nekima je za vožnju premalo jedna traka, jer čim počneš slati poruku, auto ti skrene desno. Karma.

  • Horton 25.11.2021.

    Čime vam ovi čitatelji fotografiraju? Digitronom?

Komentiraj...
Vidi sve komentare