To je to što me zanima!

VIDEO 'Dosta se drma, treba to još malo zategnut i uštimat'

Dvije prijateljice su oko 10 sati u četvrtak vidjele kako testiraju sljemensku žičaru. Radnici su stajali sa strane i provjeravali sigurnost. U jednom trenutku sve su zaustavili. Gondola se previše ljuljala
Vidi originalni članak

Išle smo planinariti i vidjele da je testiraju. Osjećaj je bio predivan, kada je vidite ovako izbliza u pogonu, totalno je čudno. Kao novi grad smo, ispričala nam je čitateljica. 

 POGLEDAJTE VIDEO: Testiraju žičaru na Sljemenu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'Gondola se micala lijevo, desno'

Trasa žičare dugačka je pet kilometara, imat će 84 kabine s po deset sjedećih mjesta. U jednom satu će se moći prevesti 1500 putnika, a procijenjeno je da će vožnja do gornje postaje trajati 16 minuta, brzinom oko 20 km/h.

- Radnici su isto snimali i u jednom trenutku su sve zaustavili. Tada se vidjelo da se gondola miče lijevo, desno i da nije dobro osigurana. Jedan radnik je komentirao da to ne smije tako izgledati, da to trebaju još zategnuti - rekla nam je.

Trasa nove žičare bit će osvijetljena rasvjetom, pokrivena video nadzorom i audio sustavom, dok će kabine biti opremljene grijanim sjedalima, rasvjetom, bežičnim internetom (Wi-Fi) i pripremom instalacija za video nadzor.

TROŠKOVI ĆE BITI I VEĆI Apsurd žičare Sljeme: Provozali su nas za 680 milijuna kuna

Podsjetimo, žičara je koštala 680 milijuna kuna i testiranje je trebalo početi u svibnju.

- Slušamo o tome cijelo vrijeme, ali kada je vidite u pogonu, to je totalno drugačiji osjećaj, prijateljica je počela vikati od sreće. Stvarno super izgleda, treba to još doraditi, ali sve u svemu mislim da je uskoro gotovo - nadodala je. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • sasa66 13.11.2020.

    Koštala je samo 500 milja više od poćetne cijene, kako su zabili lopatu u zemlju vec je narasla cijena za 300milja pa tako kad je došao Bandinjo sa bagerom vec je postigla pravu cijenu iako mislim sa ce do kraja bit ravno 700 milijona

  • nenno77 12.11.2020.

    680 miliona kn?? za par km kabla i par gondoli..malo guglajte kakve građevine i megalomanski projekti u europi ili svijetu stoje manje od 680 mil kn,kakvu su žičaru u austriji za više id pola manje napravili austrijanci,pa kaj je to kod nas sve tak skupo kad se bilo kaj radi,prestrašno,alianz arena u minhenu kakvo zdanje pa kolko košta nasprem krčenja par km šume,kabla i kućica.Dal postoji kakva kontrola koja kontrolira odljev novaca.

  • Selo_malo 12.11.2020.

    Nema teorije da se u tome vozim

Komentiraj...
Vidi sve komentare