To je to što me zanima!

VIDEO Evo kako izgleda kad bura puše 167 km/h: 'Bacila me na tlo, slomljena mi je oprema'

Na videu se može vidjeti pothvat lovca na oluje i fotografa Josipa Ćuće-Žentila koji se bori sa burom. Slomila mu je konstrukciju mjerača pa je na lokaciji proveo tek 15-ak minuta
Vidi originalni članak

Nesvakidašnji video stiže s otoka Raba. Lovac na oluje i fotograf Josip Ćuća-Žentil odlučio je ručnim anemometrom izmjeriti brzinu današnje bure. Kako se vidi i na videu, trajekti i katamarani su na tom području privezani za luke, a niti Ćuća-Žentić nije mogao biti dugo na toj lokaciji zbog jačine bure.

- Bura me netom nakon izmjerenih 167 km na sat oborila na pod i slomila konstrukciju mjerača pa je sveukupno provedeno svega 15 minuta na lokaciji, rekao je Ćuća-Žentil za portal Crometeo. Za portal Dalmacija Danas je ispričao nešto više o svom iskustvu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Bio sam na trajektnom pristaništu Mišnjak, točnije na uzvisini iznad za koju znam da je jedna od najburovitijih lokacija na otoku Rabu. Jedan udar bure me bacio na tlo koje je poprilično negostoljubivo, ali sam prošao srećom samo sa manjom posjekotinom na ruci, nalupanim mobitelom i slomljenom konstrukcijom mjerača. Međutim, krenuo sam u avanturu s tim rizikom i očekivao sam to. Netko mi je savjetovao da ponesem kacigu. Na to nikad ne bih pristao jer buru se mora osjetiti, a na kraju svega i voljeti - rekao je Ćuća-Žentil.

NA SNAZI CRVENI METEO ALARM Za vikend obilna kiša i orkanska bura, snijeg će pasti i na obali

Kako navodi morski.hr na Krčkom mostu danas su, prema podacima do 13.00 sati, udari bure dosezali čak 188 kilometara na sat, na Paškom mostu 172 kilometra te u Prizmi 160 kilometara na sat.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • CarmenPevec 12.12.2021.

    Nije Prizma nego Prizna,ovo vec drugi put da pametnjskovici ne znaju ispravan naziv. Nek se educiraju prije nego pisu gluposti.

  • brane456 12.12.2021.

    ni jaka južina ništa nije bolja❌

  • TomislavPerić 11.12.2021.

    Jesi kojim slučajem bio na otvorenom moru na komercijalnim brodu. Kako bi to opisao. Koja senzacija zapuhali malo bure i odmah za tebe doživljaj. Dječiji doživljaji

Komentiraj...
Vidi sve komentare