To je to što me zanima!

VIDEO Plenković srdačno zagrlio Zelenskog u Bruxellesu, kratko su popričali. U planu i sastanak

Plenković i Zelenski su se zagrlili, rukovali i razmijenili nekoliko riječi u Bruxellesu na samitu čelnika EU. Održat će i bilateralni sastanak. Ovo je prvi put od ruske invazije da ukrajinski čelnik u Bruxellesu
Vidi originalni članak

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski doputovao je u četvrtak u Bruxelles gdje sudjeluje na samitu čelnika EU. Obratio se i zastupnicima Europskog parlamenta, a u planu je i niz bilateralnih sastanaka s čelnicima država članica. 

U Bruxellesu je i hrvatski premijer Andrej Plenković koji je srdačno, uz zagrljaj, pozdravio ukrajinskog čelnika. Plenković i Zelenski su se i rukovali te izmijenili nekoliko riječi. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ovo je prvi dolazak Zelenskog u Bruxelles nakon početka ruske invazije na Ukrajinu 24. veljače prošle godine. Od početka rata Zelenski se šest puta obraćao čelnicima EU-a na njihovim samitima putem video-veze.

Zelenski je iz Londona i Pariza pozvao saveznike da pojačaju i ubrzaju slanje vojne pomoći, uključujući i borbene zrakoplove, a očekuje se da će iste pozive ponoviti i iz Bruxellesa.

UKRAJINSKI PREDSJEDNIK U BRUXELLESU Zelenski: Za Putina su građani trupla koja mogu nositi oružje. Ukrajina će pobijediti i ući u EU!

- Što prije Ukrajina dobije teško naoružanje dugog dometa, što prije dobije avione, to će se prije završiti ruska agresija i moći će se vratiti mir u Europi - rekao je Zelenski u Parizu.

Idi na 24sata

Komentari 120

  • ljubavimir 09.02.2023.

    Igrokaz je počeo

  • revoltiranstoposto 09.02.2023.

    Bolje da je anemiji pokazao kak se svira klavir.

  • Miroslav J 09.02.2023.

    jel mu reko da nije anemićan da bi već bio u prvim rovovima u ukrajini ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare