To je to što me zanima!

VIDEO Plenković u Petrčanima se obrušio na oporbu: 'Nisu pridonijeli ništa...plačljivi su'

Oporba traži svoj politički prostor. Njima je najvažnije da vi to mene sad pitate, a nama je bitno da se zakon donese u roku i da obnovimo povjerenje građana, rekao je Plenković o izbornim jedinicama
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković u Petrčanima je na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Zadarske županije, a nakon sjednice je komentirao novi ustroj izbornih jedinica, ali i neradnu nedjelju.

POGLEDAJTE VIDEO

Premijer Andrej Plenković u Petrčanima je na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Zadarske županije, a nakon sjednice je komentirao novi ustroj izbornih jedinica, ali i neradnu nedjelju.

- Situacija je jednostavna. Ustavni sud je rekao da treba manje-više uskladiti glasove po izbornim jedinicama  - poručio je Plenković

- Oporba traži svoj politički prostor. Njima je najvažnije da vi to mene sad pitate, a nama je bitno da se zakon donese u roku i da obnovimo povjerenje građana - kaže. Poručio je da oporba rješavanju bitnih pitanja, poput cijene plina, rasta cijena i ekonomske krize, uopće nije pridonijela. 

KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI Kaže Plenković da je korupcija manji problem nego što se piše u medijima. Ali je opet ogroman

- Oporba koja nije niti jednoj od tih tema pridonijela, oporba, a pogotovo SDP, su rekli da će biti 400.000 nezaspolenih u vrijeme covid krize - rekao je.

- Izbori su za godinu i dva, tri mjeseca, što se sikiraju - zaključio je tu priču Plenković.

Komentirao je i uhićenja vezana uz sortirnicu.

- Da je ovaj iz Međimurja kojim slučajem bio član HDZ-a, ne bi bilo portala i naslovnica koji bi vrištali da je taj tip član HDZ-a. Ali, gospoda iz oporbe su to elegantno prešutjeli  - rekao je.

- Kako se izbori približavaju, ta se vrsta medijsko-internetskog aktivizma sve više povećava - dodao je premijer.

- Nemojte konfabulirati HDZ i vladu - poručio je Plenković.

- Ova plačljiva oporba, kad sam ih zvao nakon izbora 2020. godine u Vladu, svakog od njih da se konzultiramo. Odbili su, neće oni razgovarati s premijerom. Treba govoriti istinu - rekao je.

MILIJUNSKI POSAO Berošev poznanik kojeg češlja i USKOK radit će antikorupcijsku stranicu Vlade?! 'To je ironično'

Plenkovića su novinari upitali i oko najjeftinije ponude koju je tvrtka Cuspis Vinka Kojundžića dala na javnom natječaju za stranicu preko koje će se moći prijavljivati korupcija. 

- To morate pitati Malenicu, to njegovo ministarstvo radi. Ja pojma nemam tko se javio na natječaj - kazao je.

 

Idi na 24sata

Komentari 72

  • eva60 18.04.2023.

    A kako da oporba bilo čemu pridonese kad se svi prijedlozi odbijaju. Ako premijer zaboravlja narod ne

  • diktamosh 18.04.2023.

    Sinje more

  • RI051_1 18.04.2023.

    AP , ja pa ja pa opet ja i HDZ

Komentiraj...
Vidi sve komentare