To je to što me zanima!

VIDEO Prosvjednici dočekali pobornike 'Hoda za život' s natpisom: Moje tijelo, moj život

Pobornici 'Hoda za život' i dvadesetak prosvjednika susrelo se na ulazu u Ilicu. Prosvjednici su izvjesili transparente na kojima se traži pravo žena na izbor, a većina ih je bila djelomično maskirana
Vidi originalni članak

U organizaciji inicijative Hod za život, obitelj i Hrvatsku, u danas se u Zagrebu  održava  šesti po redu "Hod za život"  na kojemu se, po procjeni organizatora, okupilo više tisuća ljudi u znak potpore zaštiti života od rođenja do prirodne smrti.

Sudionici povorke su danas, na dan izborne šutnje, prošli središtem Zagreba noseći hrvatsku zastavu i razne transparente, a cijelim putem pratile su ih domoljubne pjesme i pjesme Marka Perkovića Thompsona.

UŽIVO Gotov Hod za život: Okupilo se nekoliko tisuća ljudi, bili su i prosvjednici i mnoštvo policije

Održan i protuprosvjed

Istovremeno, u blizini je održan i protuprosvjed. Okupljeni su nosili transparente s riječima "Zahtijevamo besplatni pobačaj", "Moje tijelo, moj izbor" i "Pravo na pobačaj nije samo pravna nego i ekonomska kategorija", a svojim transparentima poručuju da od Vlade traže donošenje novog zakona o pobačaju i ističu da svaka žena ima pravo odlučivati o svojem tijelu.

Pobornici 'Hoda za život' i dvadesetak prosvjednika susrelo se na ulazu u Ilicu. Prosvjednici su izvjesili transparente na kojima se traži pravo žena na izbor, a većina ih je bila djelomično maskirana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dok su pobornici Hoda za život prolazili, prosvjednici su bubnjali jedan identičan ritam na bubnjevima. Između njih je bila naslagana policija. Sve je, kako se čini, prošlo bez većih incidenata.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • 30.05.2021.

    Tko plača ove sa crvenim transparentima?

  • 29.05.2021.

    U 21. stoljeću, ljudski um je koristan samo onoliko koliko je otvoren. Markička i takve ceremonije su igrokazi iz srednjeg vijeka.

  • Mata10 29.05.2021.

    "Moje tijelo, moj život".... Pa ako je njihovo tijelo i njihov život zašto onda da mi plaćamo za njihov pobačaj? Ako je njihovo tijelo nek ga same plaćaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare