News

Komentari 63

VIDEO Prosvjednici dočekali pobornike 'Hoda za život' s natpisom: Moje tijelo, moj život

VIDEO Prosvjednici dočekali pobornike 'Hoda za život' s natpisom: Moje tijelo, moj život

Pobornici 'Hoda za život' i dvadesetak prosvjednika susrelo se na ulazu u Ilicu. Prosvjednici su izvjesili transparente na kojima se traži pravo žena na izbor, a većina ih je bila djelomično maskirana

U organizaciji inicijative Hod za život, obitelj i Hrvatsku, u danas se u Zagrebu  održava  šesti po redu "Hod za život"  na kojemu se, po procjeni organizatora, okupilo više tisuća ljudi u znak potpore zaštiti života od rođenja do prirodne smrti.

Sudionici povorke su danas, na dan izborne šutnje, prošli središtem Zagreba noseći hrvatsku zastavu i razne transparente, a cijelim putem pratile su ih domoljubne pjesme i pjesme Marka Perkovića Thompsona.

Održan i protuprosvjed

Istovremeno, u blizini je održan i protuprosvjed. Okupljeni su nosili transparente s riječima "Zahtijevamo besplatni pobačaj", "Moje tijelo, moj izbor" i "Pravo na pobačaj nije samo pravna nego i ekonomska kategorija", a svojim transparentima poručuju da od Vlade traže donošenje novog zakona o pobačaju i ističu da svaka žena ima pravo odlučivati o svojem tijelu.

Pobornici 'Hoda za život' i dvadesetak prosvjednika susrelo se na ulazu u Ilicu. Prosvjednici su izvjesili transparente na kojima se traži pravo žena na izbor, a većina ih je bila djelomično maskirana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dok su pobornici Hoda za život prolazili, prosvjednici su bubnjali jedan identičan ritam na bubnjevima. Između njih je bila naslagana policija. Sve je, kako se čini, prošlo bez većih incidenata.

Najčitaniji članci