To je to što me zanima!

VIDEO Udaljili policajce iz službe jer su na pretresu kod Sablje jeli sir i čvarke: 'Samo krkaj, Roki!'

Policajac piše na papir dok ga osumnjičeni nudi hranom, što ovaj i prihvaća. Iz zagrebačke policije kažu kako je snimka nastala u prosincu 2021. godine te da su zbog toga udaljili trojicu policajaca iz službe
Vidi originalni članak

Tomislav Sabljo, Zagrepčanin optuživan za niz kriminalnih djela i koji je ubijen prošli mjesec u noćnom klubu Ritz, za stolom reže sarmu. Hranom nudi i policajca koji za istim stolom piše bilješke nakon što su Sablji policajci došli u pretragu doma. Jedan policajac se poslužio, a sve je popraćeno i osmijesima. Sve to dio je snimke iz 2021. godine koja je ovih dana procurila u javnost.

Na njoj se vidi jedan policajac kako, s tada osumnjičenim Sabljom, razgovara za stolom punim hrane.

- Probaj sir, da ne kažeš da nisi probao. Samo krkaj, Roki - govori Sabljo policajcu nakon čega ovaj i uzima komad sira.

- Ti si još najbolje prošao, ti pišeš... Probaj i čvarke - dodaje policajcu koji je za stolom pisao na papir.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako doznajemo iz Policijske uprave zagrebačke, upoznati su sa snimkom te su potvrdili kako je snimka nastala u prosincu 2021. godine.

- Možemo potvrditi da je Policijska uprava zagrebačka u posjedu snimke koja prikazuje jednu civilnu osobu i policijskog službenika ove policijske uprave. Na snimci je vidljivo da civilna osoba konzumira hranu za stolom te se pored nje nalazi policijski službenik koji nešto bilježi. U jednom trenutku civil nudi hranom policijskog službenika, što on i prihvaća - odgovorili su nam iz zagrebačke policije i dodali da su "žurno zatražili utvrđivanje svih činjenica i okolnosti pod kojima je nastala snimka, kao i utvrđivanje statusa osoba sa snimke".

OBRAČUN U KLUBU Mrežama kruži snimka koja razjašnjava misterij ubojstva Tomislava Sablje u klubu Ritz

- Tako je utvrđeno da je snimka nastala u prosincu 2021. godine, tijekom pretrage doma osumnjičenika u sklopu provođenja kriminalističkog istraživanja i da se na snimci upravo nalazi osumnjičenik i policijski službenik koji sudjeluje u provođenju pretrage. Osim njega, u pretrazi su sudjelovala još dva policijska službenika. Načelnik Rašić udaljio je iz službe svu trojicu policijskih službenika te će protiv njih podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka. O događaju sa snimke odmah je obaviješteno i nadležno državno odvjetništvo koje će policija izvještavati o svemu utvrđenom - istaknuli su iz policije.

Što se tiče kriminalističkog istraživanja tijekom kojeg je i nastala navedena snimka, iz policije kažu da je ono okončano podnošenjem kaznene prijave protiv osumnjičenika, a koji je tada i predan pritvorskom nadzorniku.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U DRUGOM ISTRAŽNOM ZATVORU Redar osumnjičen za ubojstvo Sablje premješten iz Remetinca zbog prijetnji: 'Bolje se osjeća'

U svom odgovoru poslali su i poruku načelnika Policijske uprave zagrebačke Marka Rašića.

- Svjestan sam koliko nepopravljivu štetu ugledu policijske službe nanose ovakva, u najmanju ruku neprofesionalna ponašanja u redovima zagrebačke policije. No, radi se o izoliranim slučajevima za koje sustav ima odgovor i dovoljno snage da se s njima nosi. Samo je jedan ispravan odgovor i stoga ostajem dosljedan u inzistiranju na sankcioniranju ovakvih, neprimjerenih ponašanja policijskih službenika - poruka je načelnika zagrebačke policije.

Idi na 24sata

Komentari 124

  • radok 15.05.2023.

    Nisu jeli nego mezili samo, 😅😅😅😂😂🤣🤣

  • balkanska rapsodija 14.05.2023.

    Nadajmo se da neki iz institucucija dodu na obavjestajni razgovor kod FM,nece izbrisati snimku,zivjela sloboda i demokracija,za nju zivim,za nju umirem..

  • Zagy91 14.05.2023.

    Alan Ford je ništa prema ovome…

Komentiraj...
Vidi sve komentare