To je to što me zanima!

Vijećnik Matijević: Stanovnici u blizini splitske Sjeverne luke imaju zdravstvenih poteškoća

Splitski gradski vijećnik Davor Matijević (SDP) u petak je protiv tvrtke Luka d.d. podnio prijavu mjerodavnima zbog zagađenja zraka u Sjevernoj luci
Vidi originalni članak

Tvrdi da stanovnici koji žive u blizini imaju zdravstvenih poteškoća jer su izloženi tvarima koje vjetar unosi u njihove domove.

Matijević je na Facebook stranici izvijestio kako je protiv tvrtke Luka.d.d. koja je koncesionar na području Sjeverne luke u Splitu podnio prijavu Državnom inspektoratu, splitskojoLučkoj upravi i Lučkoj kapetaniji zbog "zagađenja zraka emisijama " što je protivno Zakonu zaštiti okoliša i Zakona o zaštiti zraka.

Već neko vrijeme, kako je naveo Matijević, u Sjevernoj luci je istovarena troska koja sama po sebi nije kancerogena ako se skladišti na odgovrajući način, ali ako je ona izložena suncu, vjetru i općenito vremenskim uvjetima tada postaje opasna po zdravlje i dobiva kancerogena svojstva.

"Stanovnici koji žive u neposrednoj blizini imaju već zdravstvene probleme jer su direktno izloženi ovim supstancama koje vjetar nanosi u njihove domove, upozorio je Matijević.

Po njegovim riječima, koncesionar Luka d.d. tek povremeno natapa trosku vodom, ali nedovoljno za ove količine i ne treba biti stručnjak da se vidi da se oblak dima stvara i pri najmanjem povjetarcu, a kamo li pri ozbiljnijem vjetru.

Svojim neznanjem ili nebrigom koncesionar ugrožava zdravlje okolnih stanovnika i ovo je isključivo njegova krivnja. Inzistirat ću na brzoj reakciji nadležnih institucija, utvrdio je Matijević.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare