To je to što me zanima!

U nesreći kod Karlovca poginuo virovitički vojni policajac (25)

Vojni policajac koji je poginuo u srijedu poslijepodne pristupio je Hrvatskoj vojsci 2014. godine. Bio je uzoran vojnik, a sućut njegovoj obitelji uputili su ministar obrane i načelnik Glavnog stožera
Vidi originalni članak

Mladi pozornik Josip Perić (25) iz Virovitice poginuo je u srijedu poslijepodne u teškoj nesreći na autocesti A1 blizu Karlovca. 

Kako je izvijestio MORH, on je pristupio Hrvatskoj vojsci 2014. godine. Tijekom vojne službe bio je pripadnik Pješačke pukovnije i Bojne Vukovi, a od 2016. pripadnik je Pukovnije vojne policije. Pozornik Perić bio je uzoran vojnik, a za svoj rad i uspješno izvršavanje zadaća bio je pohvaljivan i ocjenjivan najboljim ocjenama.

STAJAO NA ZAUSTAVNOJ TRACI Vojni policajac poginuo je blizu Karlovca, pregazio ga kamion

Sućut obitelji preminulog hrvatskog vojnika uputili su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov.

Kako je ranije javila karlovačka policija, do prometne nesreće došlo je oko 14.20 sati na 27. kilometru autoceste Zagreb-Karlovac u blizini odmorišta Draganić. Strašna tragedija dogodila se, objavilo je Ministarstvo obrane, prilikom obavljanja službene zadaće praćenja kolone borbenih oklopnih vozila Hrvatske kopnene vojske.

- Preminuo je od posljedica teških tjelesnih ozljeda koje je zadobio uslijed udara civilnoga kamiona na zaustavnom traku - kažu u MORH-u.

Vojni policajac navodno je izašao iz kamiona. Na njega je naletio drugi civilni kamion. Zbog prometne nesreće i očevida vozilo se usporeno i u višekilometarskoj koloni prema Zagrebu.

- Bio je to strašan prizor. Pet vozila Patria jedno iza drugog i vojnici koji su držali plahtu nad tijelom. Vjerojatno su se vraćali s neke vježbe iz Slunja, krvi je bilo po cesti, potreseno nam je rekao čitatelj koji se ubrzo nakon prometne nesreće provezao pored zaustavljene kolone vojnih vozila.

Sve okolnosti nesreće znat će se nakon što policija prema nalogu tužitelja iz Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu provede očevid.

Prema prizoru na mjestu nesreće najvjerojatnije je tegljač splitskih registracija naletio na vojnog policajca dok je izlazio iz automobila koji je bio zadnji u koloni. Naime, kolonu je predvodio džip pa je potom bilo pet oklopnih vozila, a na kraju automobil Vojne policije.

Idi na 24sata

Komentari 65

  • 12.09.2019.

    Josipe neka ti laka zemlja. 😭😢 Bio si uvijek vedar i nasmijan, cijelo Dugo Selo L. je u žalosti. Svakog vikenda je putovao na relaciji Karlovac - rodno selo a na kraju ovako bude. Uvijek ces nam ostati u lijepom sjećanju. Svima si nam u srcima 😭😢😢 Tvoj prijatelj od djetinjstva

  • bubleha 12.09.2019.

    Strašno. Počivao u miru i neka mu je laka Hrvatska gruda.

  • 11.09.2019.

    Eto tako ti je to u usranoj Hr...ni kriv ni duzan.i nema te. Molim Vas ime prezime..tog vozaca ST .ili tog Hercegovanca..

Komentiraj...
Vidi sve komentare