To je to što me zanima!

'Virus se prenosi kapljicama, a cjepiva možda uopće ne bude...'

Ono što je nezgodno jest da osoba može biti zarazna, a da u tom trenutku nema nikakve simptome. Dva dana prije simptoma može biti jako zarazna, rekao je Gordan Lauc
Vidi originalni članak

Profesor Gordan Lauc rekao je za Dnevnik Nove TV da nije sasvim jasno koliko su zarazni asimptomatski slučajevi.

- Ono što je nezgodno jest da osoba može biti zarazna, a da u tom trenutku nema nikakve simptome. Dva dana prije simptoma može biti jako zarazna tako da za ljude koji su asimptomatski nije sasvim jasno koliko su zarazni - rekao je pa priznao kako uopće nije sigurno hoće li doći do cjepiva:

- Doći do novih spoznaja u samo tri mjeseca je vrlo teško, znantvenici još uče o njemu, a velik je pritisak javnosti. Zato se i događa da kruže razne informacije. To je proces učenja - objašnjava Lauc te tvrdi da virus može preživjeti i do nekoliko dana na predmetima, no takve zaraze još nisu zabilježene:

MARKOTIĆ: 'Većina ima blaži oblik bolesti, ali isto tako su oni mlađi ljudi'

- Za sad se smatra da se prenosi kapljičnim putem, znači ne aerosolom, lebdećim česticama, nego veća kapljica iz nečijih usta - objasnio je. 

Dao je i svoje prognoze za jesen. Smatra da će biti problem što će svi simptomi biti sumnjivi jer će postojati i druge bolesti uobičajene za to vrjieme poput gripe i prehlade:

- To trenutno vidimo na južnoj polutki. Na jesen ćemo morati biti puno oprezniji nego što to moramo biti u ovom trenutku - zaključio je za Dnevnik Nove TV.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • jo2hn8ny 27.06.2020.

    Ali bitno da se dala ogromna lova za istraživanje nepostojećeg.

  • Valis 27.06.2020.

    Virus se ne prenosi uopce dobijete ga cjepivom ili ako ste u blizini ovih novih repetitora koji se nesmiju ni spomenuti jer odmah ide cenzura...

  • 26.06.2020.

    Jedan dan kaže jedno, drugi nešto drugo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare