To je to što me zanima!

Prosvjednici uzvikuju 'Nećemo rat', policija 'kupi' sve redom: Privedenih je više od tisuću!

Fotoreporteri Reutersa zabilježili su privođenja u Moskvi. Policija privodi sve redom. Staro, mlado, žene, muškarce... Promatračke i civilne udruge zasad su potvrdile da je privedeno više od 1100 ljudi.
Vidi originalni članak

Prema podacima promatračke grupe OVD-info, na prosvjedima protiv mobilizacije u Rusiji privedeno je više od 1100 ljudi. piše Guardian. Ranije brojke potvrdile su 109 privođenja, pa zatim 700 privođenja, ali kako vrijeme teče, stižu nove informacije o policijskim postupanjima... Većina je privedena na protestima u Moskvi i St. Peterburgu.

Prosvjedi se održavaju u najmanje 30 gradova po cijeloj Rusiji. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nezavisni ruski portal Meduza, koji prati sve prosvjede, stalno 'osvježava' brojke o privedenima. Prema njihovim informacijama, u Moskvi je privedeno minimalno 468 ljudi, u St. Petersburgu 505 ljudi, u Ulan-Udeu četiri osobe, u Irkutsku njih 20-ak, u Tomsku 30-ak, u Permu njih 15... 

OTPOR U RUSIJI Prosvjedi protiv mobilizacije: 'Tisuće Rusa bit će bačeno u mašinu za mljevenje mesa'

Fotoreporteri Reutersa zabilježili su privođenja u Moskvi. Policija privodi sve redom. Staro, mlado, žene, muškarce...

Novinar Guardiana Andrew Roth objavio je nekoliko fotografija i snimki s prosvjeda u Moskvi. Tvrdi kako su prosvjednici uzvikivali "Nećemo rat", "Želimo živote za našu djecu"...

Tisuće Rusa - naših očeva, braće i muževa – bit će bačeno u mašinu za mljevenje mesa rata. Zašto će umrijeti? Zašto će majke i djeca proliti suze – tako su aktivisti iz pokreta „Vesna“ pozvali na prosvjede protiv mobilizacije koju je najavio ruski predsjednik Vladimir Putin, prenosi nezavisni ruski medij Meduza.

Uhićenih ima u Moskvi, Belgorodu, Ufi, Permu, Tomsku, Novosibirsku...

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Idi na 24sata

Komentari 347

  • 22.09.2022.

    Samo oruzana pobuna protiv placenicke policije i drzave vas moze spasiti

  • ivanz 22.09.2022.

    Sve je to lažna propaganda zapada... Nego, slučajno sam naišao na članak gdje rusi nude državljanstvo u zamjenu za samo jednu godinu u vojsci... Mislim da je to odlična prilika za sve koji podržavaju specijalnu operaciju... Jedna godina brzo prođe i onda ste državljani najbolje zemlje na svijetu... Ne trebate više živjeti na ovim zaostalim prostorima... Možda vas proglase i herojima! Zamislite kako biste se samo naslađivali na portalima kad vaša zemlja ostvari zacrtane ciljeve... Iskreno, to je prilika koja se ne propušta i nadam se da će mnogi od vas to iskoristiti.

  • 22.09.2022.

    Imaju u srbiji dobrovoljaca koliko hoće, ali samo na jeziku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare