To je to što me zanima!

Vjeroučitelj inzistirao da se na izlet u Budimpeštu uvrsti misa: Pokrenula se žustra rasprava

Na kraju se odustalo od dvodnevnog izleta i odabrao se jednodnevni aranžman koji ne uključuje nedjelju. Dio razreda, među kojima i onaj u kojem je razrednik vjeroučitelj, na to nisu pristali i neće ići na izlet
Vidi originalni članak

Učenici trećih razreda zagrebačke XII. gimnazije idu na dvodnevni izlet u Budimpeštu, a jedan od razrednika je vjeroučitelj koji je predložio da se u sklopu izleta ode i na nedjeljnu misu što je među roditeljima izazvalo burnu raspravu, prenosi Telegram.

- Razrednik vjeroučitelj htio je da svi treći razredi idu u nedjelju na misu u Budimpešti. Kada iz škole na to nisu pristali, dijete mi je reklo da je vjeroučitelj provodio cijelu kampanju protiv tog izleta, među ostalim, i da je svoj razred nagovarao da u tom slučaju uopće ne idu u Budimpeštu - ispričao je otac jednog od učenika.

TUKLA MALOLJETNIKE Pula: Oslobodili vjeroučiteljicu optuženu da je tukla učenike, DORH traži da ukinu presudu

Ravnateljica XII. gimnazije Jadranka Vlahovec za Telegram je rekla kako je jasno poručila da odlazak na misu ne može biti obavezni dio programa izleta.

- Razrednik jednog od trećih razreda kazao je da, ako izlet uključuje subotu i nedjelju, u program za nedjelju treba uvrstiti i odlazak na misu u Budimpešti. Na to sam reagirala i poručila da se nikoga ne može prisiliti da u sklopu programa ide na misu i da na misu mogu samo učenici koji to žele - ispričala je ravnateljica.

POTICAO NA NASILJE Vjeroučitelj iz Zagreba: Širio je mržnju, ali od suđenja još ništa

Razrednici trećih razreda na kraju su se odlučili na jeftiniju varijantu jednodnevnog izleta koji ne uključuje nedjelju.

Na taj novi aranžman pristali su roditelji djece iz samo dva razreda. Ostali razredi, među njima i onaj u kojemu je razrednik vjeroučitelj, odlučili su odustati od izleta u Budimpeštu.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • petarpan242 16.11.2022.

    imam puno toga za reći na tu temu ali mi se redovito brišu komentari. ćemu trudć

  • 3hz 16.11.2022.

    Dva sata tjedno vjeronauka u OŠ školi , gdišnje 70 sati puta 8 godina jednako 560 sati. Usrednjoj školi 280 sati. Tu je još "mladi bibličari" , crkveni vjeronauk nedjeljne mise, molitve povodom dana kruha, molitve povodom dana škole, županije, povodom nadolazećih praznika, početka školske godine, ŠTO JE PREVIŠE. PREVIŠE JE, Nakon završetka školovnj ta djeca rijetko odlaze na mise.

  • 15.11.2022.

    Nek podnesu tuzbu zbog dusevnih boli ,propao im je izlet

Komentiraj...
Vidi sve komentare