Obavijesti

News

Komentari 10

Pula: Oslobodili vjeroučiteljicu optuženu da je tukla učenike, DORH traži da ukinu presudu

Pula: Oslobodili vjeroučiteljicu optuženu da je tukla učenike, DORH traži da ukinu presudu

Vjeroučiteljicu optuženu da je udarala učenike Općinski sud u Puli je oslobodio, a državno odvjetništvo u četvrtak je objavilo kako traže da Županijski sud ukine presudu i vrati je na ponovno odlučivanje

Općinsko državno odvjetništvo u Puli podnijelo je 2. kolovoza žalbu na presudu Općinskog suda u Puli koji je oslobodio učiteljicu (51) optužbe zbog počinjenja pet kaznenih djela protiv braka, obitelji i djece povredom djetetovih prava iz čl. 177. st. 2. Kaznenog zakona.

Kako navode, optužnicom se ženu teretilo da je od rujna 2017. godine do 17. siječnja 2018., u jednoj osnovnoj školi na području Istarske županije, kao učiteljica, tijekom nastave, u više navrata na različite načine udarala petoro maloljetnih učenika, svjesna da svojim ponašanjem ugrožava pravilan psihički i emocionalni razvoj tih učenika te da im nanosi fizičku i emocionalnu bol.

Odvjetništvo se žalilo zbog bitne povrede odredaba kaznenog postupka iz članka 468. stavka 1. točka 11. Zakona o kaznenom postupku i zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja iz članka 470. Zakona o kaznenom postupku. 

U žalbi su predložili da nadležni županijski sud ukine oslobađajuću presudu te predmet vrati općinskom sudu na ponovno odlučivanje.