To je to što me zanima!

'Vlada nije sposobna planirati, a kamoli uzeti europski novac'

Plenkovićeva samoproklamirana predanost zelenom razvoju i borbi protiv klimatskih promjena prokazuje se kao laž pri svakom koraku koji poduzima ili, u ovom slučaju, ne poduzima, piše u priopćenju
Vidi originalni članak

Stranka Glas ocijenila je petak da Vlada nije sposobna ni planirati i na vrijeme donijeti ključne strategije, a kamoli uzeti europski novac za oporavak i razvoj, pri čemu je ustvrdila kako je laž da je premijer Andrej Plenković osigurao bilo kakav europski novac za oporavak Hrvatske.

- Hrvatska je jučer dobila dvije opomene Europske komisije, od čega jednu zato što mjesecima kasni sa strategijom energetske obnove zgrada, koju je bila dužna dostaviti do 10. ožujka 2020. u skladu s Direktivom o energetskim svojstvima zgrada. Ta strategija trebala bi definirati dugoročne mjere i financijska sredstva za energetsku obnovu zgrada do 2050. godine - upozorio je Glas u priopćenju.

DIO PROBLEMA, A NE RJEŠENJA S koronom kao i s korupcijom. HDZ postojano stvara probleme da bi se hvalio kako ih rješava

Posebno zabrinjavajućim u toj stranci smatraju što kasnimo sa strategijom za politiku, koja je jedan od ključnih dijelova Europskoga zelenog plana i preporuka Europske komisije za planove na temelju kojih će države članice dobivati novac iz Mehanizma za oporavak i otpornost.

- Plenkovićeva samoproklamirana predanost zelenom razvoju i borbi protiv klimatskih promjena prokazuje se kao laž pri svakom koraku koji poduzima ili, u ovom slučaju, ne poduzima. Velika laž je, a to upozoravamo već mjesecima, i to da je premijer osigurao bilo kakav europski novac za oporavak Hrvatske - stoji u priopćenju Glasa.

NA SJEDNICI VLADE One kojima je obustavljen rad Vlada oslobađa plaćanja zakupa prostora u državnom vlasništvu

Ta stranka upozorava i kako plana oporavka još nema na vidiku, a kad se i napiše, Europska komisija će ga detaljno provjeravati i ocjenjivati. Novac pritom u svakom trenutku može biti blokiran ako se ne provode prihvaćeni planovi. 

- Vlada koja nije sposobna ni planirati i na vrijeme usvojiti ključne strategije sasvim sigurno nije sposobna ni provesti planirano - stoji u priopćenju Glasa. 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • KRALJ PETAR KREŠIMIR IV 05.12.2020.

    ova je zadnja koja može govoriti o poštenju i pravilnom postupanju.

  • debelahladovina 05.12.2020.

    Javilla se gospodja "wc-cetka" od 160 kuna.

  • Marta mala 05.12.2020.

    Anka jako dobro zna kako uzeti novac,naručito ako je novac humanitarnog karaktera

Komentiraj...
Vidi sve komentare