News

Komentari 0

One kojima je obustavljen rad Vlada oslobađa plaćanja zakupa prostora u državnom vlasništvu

One kojima je obustavljen rad Vlada oslobađa plaćanja zakupa prostora u državnom vlasništvu

Vlada će u tom smislu pomoći i onima koji su od 1. prosinca ostvarili pad prihoda od 60 posto. Uvjet za oslobađanje je da nisu otpuštali radnike, istaknuo je ministar državne imovine Darko Horvat

Vlada je donijela odluku na sjednici da će sve one kojima je odlukom Stožera zabranjen rad do 21. prosinca osloboditi plaćanja zakupnine i naknade za korištenje poslovnih prostora u državnom vlasništvu i to u 100-postotnom iznosu.

Osim onih koji su morali staviti ključ u bravu i zatvoriti svoja vrata, Vlada će u tom smislu pomoći i onima koji rade, a imaju pad prihoda veći od 60 posto u prosincu u odnosu na isti mjesec prošle godine. Njih će se osloboditi sukladno padu prometa, tko ima više pada bit će oslobođen više. No, postoji i uvjet. 

- Oslobođenje će se primjenjivati samo na one zakupnike koji su zadržali sve radnike koji su kod njega bili u radnom odnosu posljednjeg dana mjeseca koji prethodi mjesecu za koji poslodavac traži oslobođenje, osim onih kojima ugovor o radu prestaje po nekom od navedenih načina: istek ugovora o radu na određeno vrijeme, otkaz ugovora o radu koji je skrivio radnik svojim ponašanjem, osobno uvjetovani otkaz ugovora o radu, izvanredni otkaz ugovora o radu, otkaz ugovora o radu koji radnik daje poslodavcu, odlazak radnika u mirovinu - istaknuo je ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine Darko Horvat.

Pozvao je i sve jedinice lokalne samouprave da učine isto. 

- Apeliram i pozivam da i oni slijede odluku Vlade i onih gradova, koji su to već učinili - rekao je.

Na pitanje koliko će ovom mjerom država manje uprihoditi u svojoj blagajni, Horvat je istaknuo da se radi o otprilike 2,5 milijuna kuna. Podsjetio je kako je Vlada poduzetnike do sada već rasteretila za šest milijuna kuna.

Najčitaniji članci