To je to što me zanima!

Vođa vehabija u Bosni pozvao mladiće da se pridruže ISIL-u?

Bilal Bosnić izjavio je u svome predavanju da samo "istina i islamska država opstaju". U džihadu u Siriji je do sada ratovalo otprilike 50 mladića iz BiH
Vidi originalni članak

Jedan od vođa vehabija iz BiH, Bilal Bosnić navodno je uputio poziv mladim muslimanima da se pridruže Islamskoj državi Iraka i Levanta (ISIL) u džihadu. U videosnimci njegova posljednjeg predavanja sljedbenicima s Cazinske krajine Bosnić je rekao da "istina i islamska država opstaju". 

- To nije rekao Bilal, rekli su oni koji su je (IS) utemeljili i koji su za tu stvar dali svoje živote i svoje kosti. Ta stvar opstaje i pored tolikih napada onih koji su zbunjeni i onih koji nisu zbunjeni nego se bore protiv istine, Bosnićeve riječi prenio je Dnevni avaz. 

Bosnić je za Avaz rekao da on to zapravo nije rekao i da mu je predavanje krivo interpretirano.

Poznato je da su bosanske vehabijske zajednice podijeljene kada je riječ o ISIL-u. Vođa druge vehabijske zajednice iz Brčkog, Nusret Imamović, otišao je kao dragovoljac u Siriju i tamo se bori za organizaciju Džabat al-Nusra. Ta organizacija bliska je Al-Qaidi, ali obje organizacije ograđuju se od zvjerskih zločina ISIL-a. Procjenjuje se da je u Siriji do sada ratovalo pedesetak mladića iz BiH.

Parlament BiH je u lipnju donio zakon kojim se sudjelovanje građana BiH u oružanim sukobima u inozemstvu, pa čak i poticaje na takve aktivnosti, tretira kao kazneno djelo za što je moguće dobiti do deset godina zatvora.

Za sada po tom zakonu nitko nije procesuiran. 

Idi na 24sata

Komentari 72

  • adika 21.08.2014.

    Ineresantno je da ovake stare bradate spodobe veličaju vjeru,alaha, sveti rat i ostale gluposti, zovu mladiće u rat da ginu za " svetu stvar" a oni sjede kod kuće, piju i jedu i koriste najnovija današnja tehnološka i tehnička dostignuća u svojoj propagandi, a koliko ja znam svaka vjera gocvori o tome da treba živjeti skromno i pomagati ljudima.Očito da ti hebe lud zbunjenog.

  • DujeJelavić 21.08.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • dinamovac_prvi 20.08.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare