To je to što me zanima!

Vojnu akademiju upisao je iz 3. pokušaja, vlast osvojio iz prvog

General Min Aung Hlaing (64) upisao je vojnu akademiju iz trećeg pokušaja, a na političkoj se sceni pojavio 2011. godine. U kratko je vrijeme prikupio na stotine pristaša
Vidi originalni članak

Čelnica Mjanmara Aung San Suu Kyi (75) i nekoliko drugih visokih dužnosnika vladajuće stranke uhićeni su u ponedjeljak u ranojutarnjoj raciji, a vojska je nekoliko sati poslije toga objavila da preuzima vlast u ovoj azijskoj državi i uvodi izvanredno stanje na godinu dana.

Ovakav razvoj situacije uslijedio je nakon nekoliko dana eskalacije napetosti između civilne vlade i moćne vojske što je odmah izazvalo strah od puča.

Svjetski mediji pišu da je odgovorna osoba koja stoji iza ovog vojnog puča u Mjanmaru general Min Aung Hlaing (64) koji je dosad nije previše isticao u političkom životu Mjanmara. 

Kako prenosi Kurir, general je upisao vojnu akademiju iz trećeg pokušaja, a na političkoj se sceni pojavio 2011. godine. U kratko je vrijeme prikupio na stotine pristaša i postao jedan od omiljenih političara. 

Zbog sumnje na elemente genocida provedene nad etničkom grupom Rohindža, protiv generala Aung Hlaing i još trojice vojnih službenika Ujedninjeni su narodni uveli sankcije. 

Poznato je da vojska u ovoj azijskoj državi ima ogroman utjecaj na vlast te je kroz povijest došlo do čestog preuzimanja upravljanja državnim poslovima. 

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • urnebes 01.02.2021.

    iz trećeg pokušaja položio za generala !!!!!!!! Ljubo Rojs se hvata za trbuh od smjeha.

Komentiraj...
Vidi sve komentare