Obavijesti

News

Komentari 3

Vojnu akademiju upisao je iz 3. pokušaja, vlast osvojio iz prvog

Vojnu akademiju upisao je iz 3. pokušaja, vlast osvojio iz prvog

General Min Aung Hlaing (64) upisao je vojnu akademiju iz trećeg pokušaja, a na političkoj se sceni pojavio 2011. godine. U kratko je vrijeme prikupio na stotine pristaša

VIDEO

Čelnica Mjanmara Aung San Suu Kyi (75) i nekoliko drugih visokih dužnosnika vladajuće stranke uhićeni su u ponedjeljak u ranojutarnjoj raciji, a vojska je nekoliko sati poslije toga objavila da preuzima vlast u ovoj azijskoj državi i uvodi izvanredno stanje na godinu dana.

Ovakav razvoj situacije uslijedio je nakon nekoliko dana eskalacije napetosti između civilne vlade i moćne vojske što je odmah izazvalo strah od puča.

Svjetski mediji pišu da je odgovorna osoba koja stoji iza ovog vojnog puča u Mjanmaru general Min Aung Hlaing (64) koji je dosad nije previše isticao u političkom životu Mjanmara. 

Kako prenosi Kurir, general je upisao vojnu akademiju iz trećeg pokušaja, a na političkoj se sceni pojavio 2011. godine. U kratko je vrijeme prikupio na stotine pristaša i postao jedan od omiljenih političara. 

Zbog sumnje na elemente genocida provedene nad etničkom grupom Rohindža, protiv generala Aung Hlaing i još trojice vojnih službenika Ujedninjeni su narodni uveli sankcije. 

Poznato je da vojska u ovoj azijskoj državi ima ogroman utjecaj na vlast te je kroz povijest došlo do čestog preuzimanja upravljanja državnim poslovima. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.