To je to što me zanima!

'Volio je letjeti': Iskusni pilot poginuo je u padu helikoptera

Tim McCormack godinama je bio šef vatrogasne zajednice u okolici New Yorka. Iskusan je pilot. U ponedjeljak je poginuo u padu helikoptera na krov zgrade usred jakog nevremena
Vidi originalni članak

U padu helikoptera na zgradu u New Yorku u ponedjeljak je poginuo Tim McCormack (58), dugogodišnji dobrovoljni vatrogasac i iskusni pilot. 

PILOT POGINUO Drama u New Yorku: Srušio se helikopter na poslovnu zgradu

Njegov helikopter srušio se oko 14 sati na krov zgrade u središtu Manhattana, usred jakog nevremena. Iz zračne luke Linden u New Jerseyju za NY Times su potvrdili kako ga je unajmio vlasnik helikoptera Daniele Bodini, koji je tako putovao iz centra grada do svog doma. Iz policije su rekli kako je McCormack poletio s heliporta na 34. ulici 11 minuta prije pada na krov 230 metara visoke zgrade. Pilot je čekao da prođe nevrijeme, no odlučio je poletjeti 19 godina starim helikopterom, najvjerojatnije prema svojoj matičnoj zračnoj luci. Međutim, ubrzo se srušio i poginuo.

McCormack je 25 godina bio član DVD-a East Clintona u okrugu Dutchess, a 10 godina je i vodio to dobrovoljno vatrogasno društvo na pola puta između Albanyja i New Yorka. Prije dvije godine je odstupio sa dužnosti, ali je i dalje ostao član vatrogasne zajednice.

- Tim je bio predan, profesionalan i iznimno dobro obučen vatrogasac. Njegovo znanje i sposobnost upravljanja u hitnim situacijama bili su iznimni. Bio je cijenjen u našem društvu, ali i u vatrogasnoj zajednici cijelog okruga - navodi se na Facebook stranici njegovog vatrogasnog društva.

- Letenje mu je bila strast - rekao je član njegova DVD-a za Fox i dodao da je dobio pohvalu jer je uspješno prizemljio helikopter 2014. godine, nakon što mu je udar ptice razbio staklo

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 11.06.2019.

    ....."unajmio vlasnik helikoptera".... Bravo za "novinara" izgubljenog u prijevodu!

  • sarcasmo 11.06.2019.

    Da je iskusan ne bi nikad letio po takvom srač vremenu

  • BlackRaven 11.06.2019.

    I najbolji griješe. Trebao je odbit to sljetanje i otić samo malko dalje na mol u 8moj ulici . Nikom se toliko baš ne žuri ostat bez glave za 10 minuta razlike samo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare