To je to što me zanima!

Cijela Volovčica bez vode, pukla cijev: "Bilo je kao na Zrću, voda je došla do 40 cm visine"

Pukla je vodovodna cijev u zagrebačkome naselju Volovčica koje je poplavilo i na sat vremena ostalo bez vode, ali je brzom i učinkovitom reakcijom nadležnih situacija sanirana i sve dovedeno u red
Vidi originalni članak

Oko 20 sati u zagrebačkom kvartu Volovčica pukla je vodovodna cijev. Razgovarali smo sa stanarima.

'Kvart je plivao, izgledalo je kao da smo na Zrću", rekli su, ali sudeći po vodi koja je preplavila ulice, bilo je to "muljevito Zrće".

POGLEDAJTE VIDEO: Puknuće vodovodne cijevi na Volovčici

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iz Vodoopskrbe i odvodnje Grada Zagreba nisu objavili koji je uzrok puknuća cijevi. Otprilike sat vremena nije bilo vode u cijelom kvartu.

Na raskrižju Ivanićgradske i Vukovarske se već neko vrijeme radi na novim plinovodima, a od tamo se javila i naša reporterka:

POGLEDAJTE VIDEO: Pukla cijev na Volovčici

Stanovnici kvarta sumnjaju da je bager oštetio cijev zbog čega je došlo do puknuća. No stanje se za nekih sat vremena normaliziralo, voda koja je dosegla 40-ak cm visine se povukla i promet je počeo teći normalno.

Stanovnici se sjećaju kako se slična priča dogodila i prošle godine, ali sada je reakcija Vodoopskrbe i odvodnje bila daleko brža i učinkovitija.

Zagreb su prije četiri dana pogodile jake kiše koje su uzrokovale poplavu na većini prometnica i podvožnjaka u centru grada. Time je razotkriveno izuzetno loše stanje sustava odvodnje u koji se godinama nije ulagalo.

Inače, Grad na raspolaganju ima službe u čiji opis posla ulazi predviđanje izvanrednih situacija kao što su poplave i slične prirodne i(li) elementarne nepogode.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Cobra_57 29.07.2020.

    Nemora se ić u Veneciju tu je puno bliže.🏞

  • duduuusta 29.07.2020.

    Danijelu i Antoniji očito fali partijanje po Zrću hahaha

  • NenadZG 29.07.2020.

    Za očekivati. Naime potress je stresao i sva cijevi ispod zemlje. Kad krene grijanje biti će cirkus. Bitno je da mi imamo spomenik Domovini, Tuđmanu i žićaru. Da toga nemamo mogli bi pasti u depresivno stanje. Ovako kad krepa vrelovod grijati će nas ljubav prema spomenicima i žićari. Ja mislim da bi Bandić trebao biti doživotini, kao i HDZ. Ukinimo višestranačje. Zašparamo novac za izbore i imamo lovu za spomenike. Kvragu, pa to je povratak u 1989. Nevalja. Treba nešto drugo smisliti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare