To je to što me zanima!

Vozač Hitne zvao 112: Vatrena kugla pala i zapalila šumu

Darko Hrešić tvrdi kako je vidio meteor koji je pao 300 m od ceste te je zapalio šumu. Vatrogasci su rekli da su provjerili područje i nisu našli nikakav sličan objekt
Vidi originalni članak

Vozio sam se vozilom Hitne iz Bjelovara u Daruvar i negdje u Severinu na horizontu iznad nekoliko kilometara udaljenog Bulinca ugledao sam užarenu kuglu. U prvi sam tren pomislio da to pada zvijezda, ali sam zbog veličine usijanog predmeta koji je letio nebom nekih 5 do 10 sekundi bio siguran da se radi o meteoru, ispričao je Darko Hrešić (40) iz Daruvara. Dodao je kako je nepoznato tijelo palo u šumu nekih 300 metara od glavne prometnice u subotu. Hrešić, koji radi kao vozač u daruvarskoj Hitnoj, zaustavio je vozilo na ulasku u Bulinac i pogledao u pravcu pada nepoznatog tijela. Uočio je vatru i dim te je odmah pozvao županijski Centar 112 Bjelovar. 

Iz Centra su o dojavi izvijestili profesionalnu vatrogasnu postrojbu iz Bjelovara, ali zbog nepristupačnosti terena požar koji je buknuo na polju ugasili su pripadnici DVD Bulinac i Severin, koji su traktorima dovukli cisterne i ugasili vatru. 

Iz bjelovarske policije su nam potvrdili da je doista na tom mjestu izbio požar ali nam nisu mogli kazati što ga je izazvalo. Dodali su da na mjestu požara nisu pronašli nikakav trag koji bi upućivao na pad meteora ili nečega iz svemira.

 - Čuli smo priču da je nekakav meteor zapalio vatru, ali mislim da je uzrok požara neodgovorno ponašanje ljudi koji su palili korov i izazvali požar. Mi nismo vidjeli tragove, ali moram dodati da je već bio mrak kad smo mi došli - pojasnio je Anto Gatti (67), zapovjednik DVD-a Bulinca.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • lugija7 08.02.2011.

    obzirom da me zanimalo da li će se pojavit neki komentar na tu pojavu, mogu slobodno reći da sam i ja navedene noći u 00.25 sati iznad mjesta konjšćine primjetio plavu svijetlost koja se zadržala neke 3-5 sek. zatim je nestalo, tijekom noći sam također zamijetio još jedno 5 padova u daljini, da li meteora ili zvijezda ne znam, ali imamo stručnjake na tu temu pa neka odgovore

  • silvija20 08.02.2011.

    Živim kraj Bjelovara,od mjesta događaja udaljena sam kojih 30tak kilometara i ja sam također vidjela tu goruću kuglu koja je preletila nebom i padala je u smjeru Bjelovara.Naravno ja nisam bila tako blizu kao gospodin Darko pa nisam vidjela kada je pao i zapalio šumu. Poprilično sam ostala iznenađena i u šoku kada sam to vidjela jer je bila stvarno jako blizu i velika.Kada sam to vidjela baš sam dolazila doma,taman sam ušla u dvorište i još nisam niti svijetlo upalila,a u našem selu od 23h nema ulične rasvjete tako da je bio veliki mrak i poprilično sam se šokirala pa moram priznati i uplašila kada mi se cijelo dvorište samo odjedanput osvijetlilo plavom svijetlošću,a nebom je proletjela goruća kugla.Pošto nisam vidjela kako je pao i zapalio nešto naravno da nisam zvala 112,ali sam odmah zvala brata koji se također iznenadio na moju priču.Drago mi je što postoji svjedok koji je vidio cijelu stvar i zbilja bih voljela znati nekakvo objašnjenje kako je moguće da nisu pronašli tragove pada meteora? Pozdrav gospodinu Darku i svim čitateljima!

  • drazen123 08.02.2011.

    Vanzemaljci su gađali našu vladu jer ni oni više ne mogu ovo izdržati , ali su promašili .

Komentiraj...
Vidi sve komentare