To je to što me zanima!

Vozač splitskog KBC-a osvojio je simpatije javnosti: 'Bilo mi je žao roditelja, ljudski je pomoći'

Roditelji iz Dubrovnika jučer su posredstvom KBC-a Split uputili javnu zahvalu vozaču saniteta Adelu Meškoviću iz Omiša koji im je pomogao snaći se pred bolnicom u koju su dovezli teško ozlijeđenog mališana
Vidi originalni članak

To što sam ja napravio ne smatram nekim velikim činom, samo sam pomogao ljudima. Nisam ni na sekundu pomislio da će se zbog moje geste itko imati potrebu javno zahvaliti. Bilo mi je žao tih roditelja, napravio sam što sam mogao. Liječnici su napravili više, njima idu zasluge što će se dječak oporaviti – skromno nam govori Omišanin Adel Mešković, 32-godišnji bolnički vozač KBC-a Split koji je svojom neposrednošću i empatijom osvojio simpatije javnosti.

A priča je sljedeća...

U petak, 21. travnja automobilom iz Dubrovnika u Split stigli su roditelji s dječakom ozlijeđene noge. Dovezli su se pred ulaz KBC-a i nisu znali kamo će dalje, gdje je u tom velikom bolničkom kompleksu hitni kirurški prijem. Tu se zatekao Adel koji je izgubljenim roditeljima pomogao, rekao ih kamo da idu, gdje da parkiraju. Iznio je dječaka iz automobila, ponudio riječ utjehe i ohrabrenja. Iako Adel svemu tome ne pridaje neki značaj, roditeljima je svaki znak ljudskosti i dobrote u tom trenutku, nakon tri sata vožnje s ozlijeđenim mališanom, bio velik kao planina. Poželjeli su se zahvaliti pa su iz KBC-a Split o događaju izvijestili javnost.

JAVNA ZAHVALA Ljudskošću oduševio roditelje bolesnog djeteta. Vozač KBC-a Split: 'Tako sam odgojen'


- Dječak u dobi od pet ili šest godina imao je tešku ozljedu noge, imao je longetu. Pretpostavljam da su mu pomoć prvo ukazali u Dubrovniku, a potom su ih uputili u Split. I stvarno nemam više što reći. Nisam napravio ništa posebno, takva sam osoba, čak mi je i neugodno zbog publiciteta koji sam dobio. To je moj posao, tu sam da pomognem, baš kao i sve moje kolege koji stvarno s pažnjom rade svoj posao. Trebalo bi biti normalno da pomažemo jednim drugima, a čini se kao da se tome čudimo. Meni je u cijeloj priči samo drago da je dječak uspješno operiran i za to treba pohvaliti kirurge i medicinsko osoblje – kaže nam ovaj simpatični vozač saniteta koji u KBC-u radi tek nešto više od godinu dana. Kaže kako mu je svaki put teško kad vidi da je nekome loše, ali naviknut je na sve situacije.


Dubrovčanin koji je poželio javno zahvaliti mladom vozaču kazao je loše poznaje Split, bili su u panici, a Adel ih je smirio.
- Vrijeme je da takvi mladi i ljubazni ljudi koji vole svoj posao rade na takvim mjestima – naveo je otac djeteta M. M. o svojem iskustvu u splitskom KBC-u dok je Adel samo skromno rekao kako i sam ima dijete od tri godine pa se lako poistovjetio s roditeljima.

- Uvijek sam volio pomagati ljudima. Tako sam odgojen – kazao je mladi vozač koji nije propustio pohvaliti i čitavu ekipu vozača. Njihov šef Ivica Moro, ističe Adel, svima je za primjer i potiče ih da savjesno i marljivo rade za dobrobit svih pacijenata. Adel je inače trenutačno jedan od 15 bolničkih vozača i svi oni, istaknuo je Moro, posao obavljaju najprofesionalnije moguće, ali u centar svega uvijek stavljaju čovjeka i ljudskost.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • grom 1992 26.04.2023.

    Ovo je primjer kakv bi jedan zdravstveni radnik trebao imati pristup prema svom poslu za razliku od onih u Sisku što su strpali bakice u jedan krevet i onih što su povezali dementnu baku sa rukama u zraku. Nažalost takvi kao on su u manjini.

  • 26.04.2023.

    Bravo majstore! A posebno ti bravo na rečenici "Trebalo bi biti normalno da pomažemo jednim drugima, a čini se kao da se tome čudimo"

Komentiraj...
Vidi sve komentare