To je to što me zanima!

Vozača šlepera spasio pad iz kabine? 'Sreća da je pao na šumsko područje puno granja'

Sreća u nesreći je da su se silom inercije pri udaru u ogradu otvorila lijeva vrata kabine, rekao nam je direktor tvrtke u kojoj radi vozač koji je teško ozlijeđen u izlijetanju kamiona s ceste kod vijadukta Svilno
Vidi originalni članak

Vozač (26) kamiona koji je teško ozlijeđen u nesreći kod vijadukta Svilno u Rijeci i dalje je na Jedinici intenzivnog liječenja.

- Pacijent je zadobio višestruke ozlijede i trenutno je stabilno, ali i dalje životno ugrožen i na respiratoru - doznajemo danas iz riječkog KBC-a.

A pretpostavlja se da mu je život spasilo to što je u teškoj nesreći ispao iz kabine kamiona. Naime, na zavoju vijadukta koji je bio sklizak i mokar od kiše, vozač je izgubio kontrolu nad šleperom, probio zaštitnu ogradu i završio na dnu provalije. Pritom je kabina kamiona potpuno smrskana.

ZAVRŠIO U PROVALIJI Policija o užasu na vijaduktu u Rijeci: Vozač (26) šlepera teško ozlijeđen, izletio je zbog brzine

- Sreća u nesreći je da su se silom inercije pri udaru u ogradu otvorila lijeva vrata kabine, pri čemu je vozač ispao iz kabine te pao podno vijadukta na šumsko područje puno zelenila, grana i šipražja, koje je amortiziralo pad. Malo je reći da smo svi u šoku i da mu želimo brz oporavak - rekao nam je Radomir Starčić, direktor Klanatransa, tvrtke za kamionski prijevoz u kojoj dvije i pol godine radi mladi vozač.

 

- Radi se o savjesnom i dobrom radniku, koji je dobro obavljao svoj posao i dosad , kako mi to u žargonu znamo reći - nije imao niti jedne nezgode ni razbijene lampice. Nažalost, nesreće se događaju i ponavljam da nam je sada najbitniji njegov što brži oporavak -  rekao je Starčić.

Riječka policija obavila je očevid prometne nesreće teške nesreće do koje je došlo u 12.50 sati u kojoj je ozlijeđen 26-godišnjak iz BiH.

- Očevidom je utvrđeno kako 26-godišnjak, krećući se iz smjera Čavli prema čvoru Orehovica teretnim vozilom marke Renault Premium, slovenskih nacionalnih oznaka i s priključnim vozilom, riječkih registarskih oznaka, nije prilagodio brzinu stanju i uvjetima na cesti te je izgubio nadzor nad vozilom i udario u zaštitnu metalnu ogradu. Od siline udarca pritom je probio ogradu i sletio s vozilom u provaliju dubine 20-ak metara. Zbog zadobivenih ozljeda vozaču je pružena medicinska pomoć u KBC Rijeka gdje su mu dijagnosticirane teške ozljede - kažu iz policije.

MJEŠTANI SE PREPLAŠILI Nesreća na vijaduktu Svilno: 'Mislili smo da je opet potres'

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 220 000 kuna, a utvrđivanje svih okolnosti nesreće se nastavlja.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • toby 18.11.2020.

    Sanćosa izbacila centrifuga

  • 09051959v 17.11.2020.

    Jučer sam malo prije te nesreće prolazila tim dijelom autoceste i uvjeti su bili loši, međutim unatoč ograničenjima brzine pojedini vozači su vozili kao da su najidealniji uvjeti.

  • zelena mamba 17.11.2020.

    Klasika od policije , nije prilagodio brzinu uvjetima na cesti , a drugo ništa.Da li je kamion bio ispravan , da li pukla guma ili bilo kaj drugo.Vještačenje kamuona ?Dečko ako vozi u Klani već 2,5 godine zna da su ti zavoji zeznuti i sigurno nije jurio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare