To je to što me zanima!

Vrhovni sud potvrdio je presudu seksualnom zlostavljaču koji je napastovao nećakinju (9)...

Vrhovni sud potvrdio je prvostupanjsku presudu osječkog Županijskog suda čime je postala pravomoćna presuda kojom je zbog spolnog zlostavljanja i iskorištavanje djevojčice proglašen krivim njezin tetak
Vidi originalni članak

Najviši sud priopćio je da je donio presudu kojom je odbio žalbe stranaka i potvrdio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Osijeku kojom je D. P. osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od osam godina i četiri mjeseca.

Prvostupanjskom presudom je ujedno opozvana uvjeta osuda iz 2015. godine kojom je optuženik proglašen krivim zbog krađe i osuđen na kaznu zatvora od sedam mjeseci uz rok provjeravanja od tri godine.

Vrhovni sud je precizirao da je optuženik osuđen zbog spolnog odnošaja s djevojčicom u dobi od devet godina i posebno ranjivom. ''Kao njezin tetak je tri puta s njom imao vaginalne snošaje, svjestan da je djevojčica dijete s mentalnim poteškoćama i nedovoljno psihički razvijena'', stoji u priopćenju suda.

UŽAS U HRVATSKOJ Otac iz pakla: Djevojka (16) ga odlučila upoznati, on ju pipkao i nagovarao na spolne odnose

U pojašnjenju odluke Vrhovni sud je istaknuo da izrečena jedinstvena kazna zatvora u svemu odgovara težini počinjenog kaznenog djela, okolnostima počinjenja djela te ličnosti samog optuženika. Uz to, najviši sud je dodao da je prvostupanjski sud u dostatnoj mjeri cijenio činjenicu da je optuženik otac sedmero djece, dok je otegotnim cijenjeno da je optuženik višekratno kazneno i prekršajno osuđivan.

Sud je dodao da je optuženik počinio kazneno djelo kao tetak žrtve o kojoj se povremeno skrbio i da je djelo počinjeno za vrijeme trajanja roka provjeravanja pa je opoziv uvjetne osude po zakonu obvezan, zbog visine utvrđene kazne zatvora osam godina.

UHVATILI GA Srpskog silovatelja lovila su 83 policajca, dronovi i helikopter

''Ovako odmjerena jedinstvena kazna, koja obuhvaća i kaznu iz opozvane uvjetne osude, nužna je i pravedna da bi se njome iskazao odgovarajući prijekor društva prema počiniteljima takvih odioznih kaznenih djela na štetu djece. Istovremeno će se tom kaznom u potrebnoj mjeri utjecati na optuženika da shvati krajnju neprihvatljivost vlastitog postupka i upozoriti druge građane da se klone sličnih ponašanja'', zaključio je Vrhovni sud.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 25.08.2020.

    Tuzno i zalosno hr pravosudje

  • 25.08.2020.

    Osam godina zatvora i osam godina psihijatrije na zatvorenom odjelu ?

  • terijer 25.08.2020.

    doživotna robija

Komentiraj...
Vidi sve komentare