To je to što me zanima!

Vrijedan aparat stigao Klinici za tumore: "Treba još jedan"

Akcija Pink Life-a, koja je počela donacijskom večerom 1. ožujka u Zagrebu pod pokroviteljstvom PRH, Ministarstva zdravstva i Grada Zagreba, traje i dalje
Vidi originalni članak

Udruga Pink Life predala je Klinici za tumore četvrti aparat za limfnu drenažu, neophodan u postoperativnom liječenju oboljelih od raka dojke. 

Uređaj vrijedan oko 35.000 kuna iz udruge su već osigurali za KBC Zagreb, OB Varaždin, a uz financijsku pomoć Grada Zagreba i za KB Dubrava. 

- To nam je baš trebalo, jer su dva aparata bila u kvaru, a povećat će i kvalitetu usluge. Trebali bi još jedan ovakav. Možda nam ministar Kujundžić da jedan - našalilo se osoblje Odjela za fizikalnu terapiju. Udruzi Pink Life zahvalio je prof.dr. Simeo Gracio, predstojnik Klinike za reumatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju KBC Sestre milosrdnice. 

- Na ovoj lokaciji u Klinici za tumore liječi se godišnje oko 800 bolesnika. Uglavnom pacijentica, većinom s onkološkim problemima dojke i ginekološkim. I limfnu drenažu koristimo kao vrlo važnu metodu fizikalne medicine u njihovoj rehabilitaciji. Godišnje obavimo oko osam i pol tisuća takvih procedura, stoga će nam ova donacija značajno pridonijeti skrbi tih bolesnika - rekao je dr. Gracio.

Akcija Pink Life-a, koja je počela donacijskom večerom 1. ožujka u Zagrebu pod pokroviteljstvom PRH, Ministarstva zdravstva i Grada Zagreba, traje i dalje. 

Do kraja godine isti aparat nabavit će za bolnice u Dubrovniku i Osijeku, najavila je predsjednica udruge Nives Moric.
  
- Kad radimo akcije, želimo opremati više bolnica. Zahvalni smo im na suradnji i nadamo se da ovo nije posljednja s Klinikom za tumore, da će nam pisati što im je potrebno te da ćemo im ubuduće pomagati. Zahvalila bih i svima iz udruge Pink koji danonoćno rade i doprinose. Glasni smo, ali iza toga stoji rezultat - rekla je Moric.

Predaji donacije prisustvovala je i Biserka Blažeka (63). Nakon obolijevanja od invazivnog karcinoma dojke, operacije te pet godina terapije lijekovima, kaže, osjeća se dobro. Odlučila je i sama sudjelovati u radu udruge koja pomaže oboljelima na razne načine kroz radionice, savjetovanja i druge aktivnosti na Svačićevom trgu 6 u Zagrebu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • lotus_1 04.06.2018.

    Istra i dalje samo u vremenskoj prognozi.

  • ZagrebačkiFakin 04.06.2018.

    Prije dva dana bio je “Svjetski dan o svijesti o komplikacijama cjepiva”. Na ulice Varšave je izašlo na desetke tisuća građana. Poljski Newsweb portal se pita kako ne vjerovati u teorije zavjere, kada niti jedan mainstream medij u Poljskoj ne vidi desetine tisuća ljudi koje manifestiraju ulicama glavnog grada Poljske. U čemu je problem? U Poljskoj je cijepljenje obvezno. Građani zahtijevaju da ono postane stvar izbora, uzimajući u obzir da su ispravne informacije o nuspojavama vrlo šture i nedostupne. Događaj nije vezan samo za Poljsku. Radi se o akciji u 20 europskih zemalja uključujući i Rusiju. Manifestacija će trajati do kraja lipnja, a predsjednica STOP NOP se nada promjenama u skoroj budućnosti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare