Obavijesti

News

Komentari 2

Vrijedan aparat stigao Klinici za tumore: "Treba još jedan"

Akcija Pink Life-a, koja je počela donacijskom večerom 1. ožujka u Zagrebu pod pokroviteljstvom PRH, Ministarstva zdravstva i Grada Zagreba, traje i dalje

VIDEO

Udruga Pink Life predala je Klinici za tumore četvrti aparat za limfnu drenažu, neophodan u postoperativnom liječenju oboljelih od raka dojke. 

Uređaj vrijedan oko 35.000 kuna iz udruge su već osigurali za KBC Zagreb, OB Varaždin, a uz financijsku pomoć Grada Zagreba i za KB Dubrava. 

- To nam je baš trebalo, jer su dva aparata bila u kvaru, a povećat će i kvalitetu usluge. Trebali bi još jedan ovakav. Možda nam ministar Kujundžić da jedan - našalilo se osoblje Odjela za fizikalnu terapiju. Udruzi Pink Life zahvalio je prof.dr. Simeo Gracio, predstojnik Klinike za reumatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju KBC Sestre milosrdnice. 

- Na ovoj lokaciji u Klinici za tumore liječi se godišnje oko 800 bolesnika. Uglavnom pacijentica, većinom s onkološkim problemima dojke i ginekološkim. I limfnu drenažu koristimo kao vrlo važnu metodu fizikalne medicine u njihovoj rehabilitaciji. Godišnje obavimo oko osam i pol tisuća takvih procedura, stoga će nam ova donacija značajno pridonijeti skrbi tih bolesnika - rekao je dr. Gracio.

Akcija Pink Life-a, koja je počela donacijskom večerom 1. ožujka u Zagrebu pod pokroviteljstvom PRH, Ministarstva zdravstva i Grada Zagreba, traje i dalje. 

Do kraja godine isti aparat nabavit će za bolnice u Dubrovniku i Osijeku, najavila je predsjednica udruge Nives Moric.
  
- Kad radimo akcije, želimo opremati više bolnica. Zahvalni smo im na suradnji i nadamo se da ovo nije posljednja s Klinikom za tumore, da će nam pisati što im je potrebno te da ćemo im ubuduće pomagati. Zahvalila bih i svima iz udruge Pink koji danonoćno rade i doprinose. Glasni smo, ali iza toga stoji rezultat - rekla je Moric.

Predaji donacije prisustvovala je i Biserka Blažeka (63). Nakon obolijevanja od invazivnog karcinoma dojke, operacije te pet godina terapije lijekovima, kaže, osjeća se dobro. Odlučila je i sama sudjelovati u radu udruge koja pomaže oboljelima na razne načine kroz radionice, savjetovanja i druge aktivnosti na Svačićevom trgu 6 u Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.