To je to što me zanima!

Vučić ih želi u Srbiji: 'Prvo će doći Johnson, a onda i Trump'

Kad se to dogoditi, oni koji su mi se smijali, morat će se sjetiti mojih riječi, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na svečanosti u Kruševcu povodom početka gradnje autoceste Moravski koridor
Vidi originalni članak

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju kako je vrijeme da predsjednik Sjedinjenih Država Donald Trump posjeti Srbiju, ali da će prije njega u Beograd doći britanski premijer Boris Johnson.

- Upamtite, prvo dolazi Boris Johnson, a onda i Trump, a kad se to dogodi oni koji su mi se smijali morat će se sjetiti mojih riječi - poručio je Vučić na svečanosti u Kruševcu kojom je obilježen početak gradnje autoceste Moravski koridor.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Autocesta bit će duga 113 kilometara i povezivati nekoliko gradova u središnjoj Srbiji u kojim živi više od pola milijuna ljudi – Čačak, Kraljevo, Kruševac - te biti veza između Koridora 10 i autoceste "Miloš Veliki" na Koridoru 11 ka Crnoj Gori. Projekt je povjeren američko-turskom konzorciju Bechtel-Enka, koji je u kolovozu jedini dostavio ponudu na javni poziv vlade Srbije za izbor strateškog partnera.

Ugovor vrijedan oko 800 milijuna eura potpisan je prije devet dana, rok za izgradnju je četiri godine, a direktor projekta Moravski koridor Andy Milunzi rekao je da će to biti “više nego cesta, jer je prva 5G autocesta“ uz koju će, uz ostalo, biti građena i infrastruktura za obranu od poplava.

TO JE SUBVERZIJA DEMOKRACIJE 'Nećemo dopustiti da Škotska ostane 'zatočena' u Britaniji'

- Moravski koridor imat će važan i masivan sustav za obranu od poplava. Ovo je prvi put da će biti izgrađen ovakav sustav na Balkanu - ustvrdio je Milunzi.

Srbijanski predsjednik iskoristio je današnju svečanost da priopći kako je Srbija u listopadu „ostvarila najveći gospodarski rast u cijeloj Europi“, a uvjeren je da će tako biti u cijelom posljednjem kvartalu 2019. godine. Srbija je to, po Vučićevim riječima, uspjela "poslije 100 godina zaostajanja za svijetom". 

ŽELE PRIJATELJSKU SURADNJU Johnson želi do kraja 2020. novi trgovinski sporazum s EU

Čestitajući građanima povećanje kreditnog rejtinga Srbije s BB na BB+ koji je objavila agencija "Standard & Poor’s", s perspektivom daljeg napretka do investicijskog rejtinga, Vučić je ocijenio kako to znači da je Srbija "samo jednu stepenicu do onih najboljih, razvijenih zemalja".

Idi na 24sata

Komentari 69

  • EmilCandor 16.12.2019.

    Anti-hrvatska naklapanja su jedino što je Vučić kadar izgovoriti. Bez toga gubi dar govora.

  • TeoBok 16.12.2019.

    Sve najbolje tebi i tvojim sunarodnjacima Vučiću,ali Srbija je zaostajala i zaostajat ce sve dok se ne okrenete EU

  • Budni 16.12.2019.

    I treba da dođu da ti daju packe za tvoje gluposti i ratna huskanja! A i Macron je najavio da dolazi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare