To je to što me zanima!

Vučić se sastaje s Putinom nakon špijunskog skandala

Vučić je izjavio prošli mjesec da su ga zbunili navodi kako je Rusija u tajnosti pokušala prikupiti vojne obavještajne podatke o Srbiji budući da su dvije zemlje tradicionalne saveznice
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin ugostit će srbijanskog čelnika Aleksandra Vučića u srijedu u Sočiju na jugu Rusije nakon špijunskog skandala koji je potresao tradicionalno srdačne odnose dviju zemalja.

Najavljujući sastanak, Kremlj je samo objavio da dvojica čelnika "planiraju razmotriti ključna pitanja bilateralne suradnje kao i regionalne i međunarodne teme", izvijestili su državni mediji.

IAKO KRITIČAN Putin iznenađuje: Rusija je voljna surađivati s NATO-om

Vučić je izjavio prošli mjesec da su ga zbunili navodi kako je Rusija u tajnosti pokušala prikupiti vojne obavještajne podatke o Srbiji budući da su dvije zemlje tradicionalne saveznice.

Srbija "nije nametnula sankcije Rusiji i nikada nije glasovala protiv nje. Srbija nikada nije ugrozila svoje prijateljstvo s Rusijom", rekao je tada Vučić.

HVALE GA Kremlj: Vladimir Putin radi non-stop kao "visoka peć"

Na Youtubeu je objavljena snimka 17. studenog na kojoj se vidi kako ruski obavještajac daje novac srbijanskom dužnosniku. Državna sigurnosno-informativna agencija (BIA) potvrdila je autentičnost snimke.

Prošli mjesec Srbija je potpisala sporazum o slobodnoj trgovini s Euroazijskom ekonomskom unijom (EAEU) koju čine Rusija, Armenija, Bjelorusija, Kazahstan i Kirgistan.

Srbija će se vjerojatno morati povući iz tog sporazuma ako se pri

Idi na 24sata

Komentari 25

  • NaIvka1 04.12.2019.

    Putin je kao neka sila, ovako ispada po visini da je Gretin prijatelj

  • kamenjar 04.12.2019.

    Savio se Vujo do poda a Putin nece ni da ga pogleda !!!

  • 04.12.2019.

    Interesantna je pozicija Srbije.Vucic je nastavio politiku stare YU.Pokusava sa svima imati dobre odnose...sto je izuzetno tesko u ovom polarizovanom svetu.Do sada je bio vrlo uspesan sto je samo po sebi veliki uspeh.Spijunska afera je naduvana...Kajkica srpske sluzbe odlicno pokrivaju...i da je on spijun je isto naduvano.da radi protiv interesa Srbije trazeci nove afere u vezi ratnih zlocinaca je sasvim tacno.Penava stoji iza njega u Hrvatskoj a spavajuci kod kandicke u BG-u...se dobija sasvim dobra slika o njemu i ciljevima.Da trazi rupe u pravosudju Srbije a vezane za ratne zlocine u Vukovaru...tu nemam nista protiv...jedino sumnjam u pozadinu akcije i politicke ciljeve te radnje...koja bi se koristila za unutrasnje obracune u HDZ-u.A to je vec vas,Hrvatski problem.Spijunaza Rusa je glupost.Sve sto zatraze...dobiju...a i Srbija je dobro snabdevena informacijama Rusa...bar sto se Kosova tice i tu uopste ne sumnjam u dobru saradnju.I na kraju ova spijunska afera je naduvana sa ciljem da se vidi pozicija Vucica.Negirao je i to je najpametnije sto je mogao uraditi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare