Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
11 komentara

Putin iznenađuje: Rusija je voljna surađivati s NATO-om

U više navrata smo izrazili spremnost za suradnju s NATO-om u vezi sa stvarnim prijetnjama kao što su međunarodni terorizam, lokalni oružani sukobi i opasnost širenja oružja za masovno uništenje, rekao je Putin

FILE PHOTO: Russian President Vladimir Putin meets representatives of Keren Hayesod in Moscow
Foto: POOL New/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
11 komentara

Rusija je spremna surađivati s NATO-om unatoč njegovu 'grubom' ponašanju, rekao je u utorak Vladimir Putin dok se održava sastanak na vrhu Sjevernoatlantskog saveza na kojemu će se obilježiti 70. obljetnica njegova osnutka.

- U više navrata smo izrazili spremnost za suradnju s NATO-om u vezi sa stvarnim prijetnjama kao što su međunarodni terorizam, lokalni oružani sukobi i opasnost širenja oružja za masovno uništenje - rekao je ruski predsjednik, a prenose ruske novinske agencije.

Ipak je kritizirao 'neprimjereno, pa i grubo ponašanje' NATO-a koji nije 'vodio računa o ruskim interesima' premda je Moskva 'puno puta pokušavala predložiti (Savezu) konstruktivnu agendu'.

Kremlj je često predbacivao Savezu da se nastavlja širiti unatoč obećanju koje mu je dano prije raspada SSSR-a.

'Razmišljati u pojmovima blokovskih stereotipa ne može biti dobar način za traženje i donošenje djelotvornih odluka u prilikama modernog svijeta koji se brzo i naglo mijenja' - dodao je Vladimir Putin u Sočiju, na jugu Rusije, gdje sudjeluje na sastanku o ruskoj mornarici.

NATO-ov sastanak na vrhu koji se u utorak i u srijedu održava u Londonu u prilikama napetim za Savez, obilježen je neslaganjem članica u vezi sa Sirijom, s Rusijom i s financiranjem organizacije, koje je nedavno produbila izjava Emmanuela Macrona da je NATO u stanju 'moždane smrti'.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message