To je to što me zanima!

"Vučićev dolazak je pljuska u lice svima koji su patili u ratu"

To je čovjek koji o Hrvatskoj nema dobro mišljenje i nije prijatelj ove zemlje. Apsolutno ne podržavam njegov posjet. Ovo je potpuni promašaj predsjednice, kazao je Bojan Glavašević
Vidi originalni članak

Vučić je čovjek čiji posjet ja apsolutno ne podržavam. Dijalog sa Srbijom apsolutno, na institucionalnoj razini, ali da predsjednica pozove tog čovjeka, koji je takve stvari izgovorio, čovjeku koji je bio Šešeljev posilnik, koji je ovoj zemlji nametao kolektivnu krivnju, za nešto s čime ova zemlja nema veze, to je čovjek koji o Hrvatskoj nema dobro mišljenje i nije prijatelj ove zemlje, kazao je Bojan Glavašević za N1.

GENERAL MILJAVAC: 'Aleksandru Vučiću ovaj posjet treba više nego li Hrvatskoj...'

Na pitanje ima li Vučić pravo na promjenu stava prema Hrvatskoj, Glavašević navodi da bi Vučić morao reći da je promijenio stav.

- A isprika mislim da je nužna. Milorad Pupovac je moj kolega s fakulteta i u Saboru, ali oko Aleksandra Vučića se ne slažemo, očito. Smatram da nacionalne manjine ne bi trebale ići na konzultacije kod Vučića za svoje pozicije u Republici Hrvatskoj. Pupovac je u zadnje vrijeme vrlo nekonzistentan u svojim stavovima i ovo što je rekao o Vučiću, bio je daleko premekan - navodi Glavašević.

DAMIR KRSTIČEVIĆ: 'Vučić je dobrodošao, ali mislim da bi se prvo trebao ispričati...'

Glavašević navodi da je problem u tome da se takva osoba kao uvaženog gosta poziva u Hrvatsku, bez konzultacija s Vladom.

- Nije potrebno počastiti Vučića večerom u Zagrebu da bi se dijalog nastavio. Nije nebitno tko je taj čovjek bio i što je sada. Vučić je osoba koja Srbiju drži u šaci. To je čovjek koji je ubojstvo Olivera Ivanovića iskoristio kako bi sat vremena ribao novinare i političke oponente. To je osoba koja je u stanju iskoristiti srebreničku tragediju kako bi sebe promovirao. Ovo je potpuni promašaj predsjednice i pljuska u lice svima onima koji su u ratu patili - smatra Glavašević.

SPREMAN NA RAZGOVOR Aleksandar Vučić: Od posjeta Hrvatskoj ne očekujem čuda

Na pitanje hoće li Vučićev posjet doprinijeti smanjivanju tenzija, Glavašević ja kazao: 'Nama ne treba Vučić da Hrvatsku učinimo demokratskom državom, kako bi učinili da demokratska većina i manjine funkcioniraju zajedno. To mi moramo učiniti sami'.

Idi na 24sata

Komentari 328

  • Ororo 14.02.2018.

    E moj Bojane! Tu sramotu i poniženje si ti omogučio. Zar ti misliš da Vučić pred izbore i kampanje nije koristio tvoje izjave u Vukovaru na svoj mlin? Zar ti misliš da je on danas predsjednik, a jučer premijer koji stalno trabunja na nacionalnim netrpeljivostima i ratu da bi dobio glasove primitivca i da nije rekao bivšim teroristima po Hrvatskoj da eto "oni su se borili za pravdu, pa eto kaže podministar branitelja RH usred Vukovara da vi nemate PTSP ali hrvatski branitelji imaju".Eto tako bio si Stipe Mesić u malom, kenjavio po Vukovaru i pred srpskim življem i misliš da te nisu uzeli za riječ. A ti kao pravi Hrvat sa mentalitetom pravog Hrvata pametuješ naokolo sa dubioza koje nemaju veze sa vezom. E pa rekla kazala.... nije bitno jer si uvrijedio sve domoljube i branitelje, a i medicinsko osoblje koje je dijagnosticiralo dotične sa PTSP-om, BITNO JE da si dao MATERIJALA teškim nacionalistima sa druge strane Drine.

  • 05.02.2018.

    Mnogo je nas koji mislimo isto, poziv Vučiću u ovom trenutku je najveći promašaj predsjednice. Uvlačimo se po običaju umjesto da vodimo mudru i odlučnu vanjsku politiku!

  • giovanni123 05.02.2018.

    Toliko gorčine u čovjeku mislim da nemoze biti ..vadiš se sada ..Prozirno Bojane prozirno

Komentiraj...
Vidi sve komentare