To je to što me zanima!

Vujčić: Odgodu otplate kredita dobit će svi pogođeni mjerama

Guverner HNB-a, Boris Vujčić, u razgovoru za Novu TV pozdravio je najavu banaka da odgode otplatu kredita na tri mjeseca svima koji su pogođeni mjerama borbe protiv koronavirusa
Vidi originalni članak

Guverner Hrvatske narodne banke, Boris Vujčić, rekao je u petak da će pravo na odgodu otplate kredita imati svi koji su pogođeni mjerama koje je uvela država zbog borbe protiv epidemije koronavirusa, bilo da se radi o pravnim ili privatnim osobama.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Guverner HNB-a, Boris Vujčić, u razgovoru za Novu TV pozdravio je najavu banaka da odgode otplatu kredita na tri mjeseca svima koji su pogođeni mjerama borbe protiv koronavirusa.

- Mogućnost za odgodu kredita prije svega oni koji su pogođeni mjerama, bilo da se radi o pravnim ili fizičkim osobama - dodao je Vujčić.

GLAS PODUZETNIKA Traže mjere za spas: U danu skočili s 200 na 5300 tvrtki

Rekao je kako će to moći koristiti svi kojima su snažno pogođeni prihodi i nemaju otkud servisirati svoje dugove. Takvim će ljudima banke moći odgoditi naplatu. 

Odgoda plaćanja odnosi se na sve vrste kredita, napomenuo je.

UŽIVO: SVE O KORONA VIRUSU Hrvatski radnici ipak neće moći odlaziti na posao u Sloveniju!

- Bilo koje vrste kredit. Ako izgubite prihod, ne možete podmirivati bilo koju vrstu dužničke obveze - rekao je Vujčić, dodajući da ima i ljudi u ovom trenutku uopće nemaju uopće prihod.

- Oni su sigurno snažno pogođeni, treba im omogućiti odgodu - kaže Vujčić. 

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • mučki_provokator 04.05.2020.

    Kolko ja vidim najviše su pogođeni sevka, lgbtovci i nogometaši!

  • 21.03.2020.

    Nije dovoljno. Evo na primjer: moja majka ima mali kredit s mjesečnom ratom od oko 600 kn, na svoju malu mirovinu (manje od 2000 kn). Ja radim na nepuno radno vrijeme, osobno nemam kredit, ali vjerojatno je da neću biti plaćena za svoj rad dok god ova situacija traje. I što sad s nama. Trenutno živimo u zajedničkom kućanstvu, majka ima "prihod" (mirovinu) koja nije dovoljna za ništa ako ja ne dobivam svoju plaću. "Pogođeni" jesmo ovom situacijom, ali kako to dokazati, jer majka i dalje prima mirovinu? Gospodo iz banaka, razumijete li da nisu sve situacije crno-bijele i pogotovo starijim ljudima teško je navigirati hrvatskom birokracijom i kad je sve normalno. Shvatite da je voda SVIMA došla do grla i uvedite obustavu na sve kredite na 3 mjeseca. Bez proučavanja "koga je ova situacija pogodila više" jer su SVI financijski pogođeni na neki način. Nećete propasti, a osigurat ćete si platiše i klijente na duži rok.

  • frajer.2 21.03.2020.

    VLADA i HNB – Nećemo smanjiti kamate na kredite da ne ugrozimo banke. Građani neka se snađu ako mogu! A vi i dalje na izborima dajte glas HDZ/SDPu

Komentiraj...
Vidi sve komentare