To je to što me zanima!

Vukovar: Obilježavanje 25. obljetnice mirne reintegracije Podunavlja u sastav Hrvatske

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izjavio je uoči polaganja vijenaca kako je proces mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja 'iznimno pozitivan te ga na taj način treba i vrednovati'
Vidi originalni članak

U povodu obilježavanja 25. obljetnice mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja u ustavno-pravni poredak Hrvatske, u subotu su na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata vijence položila brojna izaslanstva, državna i braniteljska, među kojima i predsjednik RH Milanović.

'IZGRADIT ĆE SE 2078.' Ceste zaborava: Putevi diljem Hrvatske koji ne vode nikamo, od Vukovara do Imotskog

Vijanac je položilo i svijeću zapalilo i izaslanstvo Hrvatskog sabora na čelu s saborskim zastupnikom Nikolom Mažarom, Vlade RH predvođeno ministrom obrane Marijom Banožićem, Grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom, Vukovarsko-srijemske županije na čelu s županom Damirom Dekanićem i druga.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izjavio je uoči polaganja vijenaca kako je proces mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja 'iznimno pozitivan te ga na taj način treba i vrednovati'. Zamjerio je što se nakon povratka prvo pristupilo obnovi kuća i stanova za povratnike, umjesto gospodarstva, a rezultat toga je, ustvrdio je Penava, današnja depopulacija istoka Hrvatske.

SKANDAL UOČI BOŽIĆA Vandali u Vukovaru na starom pravoslavnom groblju porušili spomenike ispisane na ćirilici

Gradonačelnik Vukovara iz vremena mirne reintegracije Vladimir Štengl rekao je kako se sam proces odvijao jako brzo te su se na vrijeme iz njega povukli oni koji u njemu nisu htjeli sudjelovati.

UDALJILI GA IZ SLUŽBE Policajac preuzeo poziv Vojske Srbije, nije nikome rekao. MUP: 'To je jedini takav slučaj u RH'

U Hrvatskom domu bit će održana svečani skup na kojem je predviđeno i obraćanje predsjednika Zorana Milanovića.

U crkvi sv. Filipa i Jakova služena je sveta misa za sve poginule branitelje i civile.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Zmar117 15.01.2023.

    Zahvaljujući tom sporazumu mnoge su glave ostale na ramenima..A mogao je Franjo Tuđman i drugačije riješiti pitanje istoka Hrvatske..

Komentiraj...
Vidi sve komentare