To je to što me zanima!

'Za incident krivim roditelje napadača, ključno je prijaviti'

Još nije nađena grupa huligana koja je u subotu premlatila dječaka (15)
Vidi originalni članak

Gradonačelnik Dugog Sela, Nenad Panian, rekao da mu je bilo izuzetno tužno razgovarati s ocem pretučenog dječaka jer je i sam doživio isto. Njegovo je dijete, kako je rekao, također bilo napadnuto prije 20 godina. Rekao je da je zato ključno sve prijaviti. Istaknuo je pritom da je najvažnija uloga roditelja. Roditelje koji ne odgajaju svoju djecu na ispravan način, nazvao je “prolaznicima”.

STRAŠAN SLUČAJ NASILJA Policija o pretučenom dječaku u Dugom Selu: 'Sličan smo slučaj zabilježili prije dva mjeseca'

Podsjetimo, dječaka (15) u subotu je grupa navodno maloljetnika pretukla iz čista mira oko 21,15 sati ispred Osnovne škole “Ivan Benković” u Dugom Selu. On je s dvije prijateljice sjedio na klupi i pričao kada im je prišla grupa navodno maskiranih dječaka. Kako njegov otac kaže, tražili su ga cigarete koje on nije imao jer ne puši te su ga nakon toga prebili. Dječaj je potom pao u nesvijest. Stradalo mu je oko i vilica mu je pukla na dva mjesta. Završio je u bolnici.

Gradonačelnik je sada pozvao društvo da smiri tenzije, da smire maloljetnike koji su krenuli u boj, a one koji napadaju nazvao je kukavicama.

- To je u domeni pravosuđa i ja se ne bih smio miješati i da znam. Volio bih da mi se ti roditelji jave sami. Vi od mene očekujete da ja kažem to je Nikola, Pero, Štef, ne znam. Što biste vi napravili na mom mjestu. Nemojte odustati od svog djeteta. Ovdje su očito odustali od svog djeteta. Oni su snimali taj događaj. Zašto? Da budu popularni. I ovo tu im daje na popularnosti. Na nama je da im pomognemo. Ja ih ne osuđujem – dodao je.

PRETUKLA GA GRUPA MASKIRANIH MLADIĆA Napadnuti dječak (15): 'Osjetio sam snažan udarac i izgubio sam svijest, ali bol nije nestala'

Prema njemu, policija je kadrovski potkapacitirana. Policajaca nema dovoljno, a volio bi da postoje kvartovski policajci, redari, koji bi kontrolirali situaciju u ugroženim područjima.

- Apeliram na MUP da poboljša uvjete – rekao je.

Podsjetimo, napadači su u subotu prošli mladiću dok je s prijateljicom sjedio ispred škole te ga pitali zašto ima dugu kosu, navija li za Dinamo i ako im ne da cigaretu da će ga istući.

BRUTALAN NAPAD NA TINEJDŽERA Gradonačelnik o premlaćivanju dječaka u Dugom Selu: Krivim roditelje. Ključno je sve prijaviti

- Moj sin je mogao tu večer biti novi Luka Ritz. Ne želim šutjeti jer su se ovakvi slučajevi i ranije događali u Dugom Selu. Tome treba stati na kraj – rekao nam je tada uznemireni otac dječaka.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • mamaseka@web.de 12.10.2022.

    Zaštite za žrtve nema, ali za kriminalce, prijestupnike svih oblika ima koliko hoćeš … pa kad zakon podržava bandite sto očekivati …

  • 11.10.2022.

    Nikada od tih tučara, čovjeka.

  • tarantulan 11.10.2022.

    Na žalost, toga je uvijek bilo i uvijek će biti. Bitno je pronaći počinitelje i kazniti ih i time poslati poruku da je takvo ponašanje neprihvatljivo. Na žalost, nekako sumnjam da će počinitelji biti primjereno kažnjeni u državi u kojoj silovatelji imaju olakotne okolnosti zbog statusa branitelja, u kojoj su stranački dužnosnici iznad zakona, u kojoj se laže i krade nekažnjeno i u kojoj je najjači zakon - zakon stranačke iskaznice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare