To je to što me zanima!

U Sabor stiže novi tepih za 136.000 kuna, ali to nije sve...

Sabor kao da živi u idealnoj zemlji gdje raste BDP i optimizam. Zamijenit će se dotrajali tepih, službenici će dobiti odjeću i obuću... Potrošit će čak 8,3 milijuna kn
Vidi originalni članak

Na hodnicima Sabora zamjenit će se dio tepiha originalno postavljenog prije 17 godina, građani će za to izdvojiti 136.000 kuna.

Ne planira se ni štednja na uredskom materijalu, tonerima i tintama koje će stajati više od 630.000 kuna. Za odjeću i obuću službenika izdvojit će se 176.000 kuna dok se usluge održavanja programske opreme penju na 900.000 kuna.

U vrijeme dok broj nezaposlenih prelazi 380.000, BDP pada već deveti kvartal zaredom vrijeme da Sabor dobro razmisli treba li mu baš sve navedeno i možemo li ipak proći jeftinije

Najviše novca izdvojit će se na nabavu novog konferencijskog sustava koji će, kao što smo ranije pisali, porezne obveznike stajati 3 milijuna kuna. Za njegovu nabavu postupak je već otvoren, a planirano je da će zastupnici uz pomoć novog sustava moći glasovati nakon ljetne stanke. 

Tada više ne bi trebali glasovati dizanjem ruke kao što je to posljednje vrijeme slučaj, jer se postojeći sustav elektroničkog glasovanja pokazao kao nepouzdan.

Sve ove stavke pobrojane su u planu nabave za ovu godinu koji je objavljen na službenim stranicama Sabora. Zbroje li se sve stavke koje se namjeravaju nabaviti za potrebe Sabora iznos se penje na 8,3 milijuna kuna u što nije uključen PDV, a koji će naravno platiti građani u vrijeme recesije i potrebe za sveopćom štednjom. 

U vrijeme dok broj nezaposlenih prelazi 380.000, BDP pada već deveti kvartal zaredom vrijeme da Sabor dobro razmisli treba li mu baš sve navedeno i možemo li ipak proći jeftinije.

Slučaj za Muldera: Prijave se, klupe su prazne! Gdje li su?

Prema službenoj evidenciji dolazaka u Sabor, svaki dan na posao dođe oko 108 zastupnika. No, zastupničke klupe su poluprazne. Zastupnici koji redovno dolaze na posao kažu da im je toliki broj prisutnih misterij.

Idi na 24sata

Komentari 214

  • Wolf_os 10.03.2014.

    A dostavljači u Županijskom sudu u Osijeku nisu dobili cipele od rata, a kamoli kabanice ili ostalo što im po zakonu pripada...

  • Ahileja 10.03.2014.

    Gdje ste doveli državu da je problem kupnja jednog tepiha u parlamentu.

  • Istaknuti 10.03.2014.

    900.000 kn za održavanje opreme??? E bit će pranja novaca, a o ovoim nevidljivim zastupnicima u klupama, valjda su svi iluzionisti

Komentiraj...
Vidi sve komentare