Obavijesti

News

Komentari 214

U Sabor stiže novi tepih za 136.000 kuna, ali to nije sve...

U Sabor stiže novi tepih za 136.000 kuna, ali to nije sve...
1

Sabor kao da živi u idealnoj zemlji gdje raste BDP i optimizam. Zamijenit će se dotrajali tepih, službenici će dobiti odjeću i obuću... Potrošit će čak 8,3 milijuna kn

VIDEO

Na hodnicima Sabora zamjenit će se dio tepiha originalno postavljenog prije 17 godina, građani će za to izdvojiti 136.000 kuna.

Ne planira se ni štednja na uredskom materijalu, tonerima i tintama koje će stajati više od 630.000 kuna. Za odjeću i obuću službenika izdvojit će se 176.000 kuna dok se usluge održavanja programske opreme penju na 900.000 kuna.

U vrijeme dok broj nezaposlenih prelazi 380.000, BDP pada već deveti kvartal zaredom vrijeme da Sabor dobro razmisli treba li mu baš sve navedeno i možemo li ipak proći jeftinije

Najviše novca izdvojit će se na nabavu novog konferencijskog sustava koji će, kao što smo ranije pisali, porezne obveznike stajati 3 milijuna kuna. Za njegovu nabavu postupak je već otvoren, a planirano je da će zastupnici uz pomoć novog sustava moći glasovati nakon ljetne stanke. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tada više ne bi trebali glasovati dizanjem ruke kao što je to posljednje vrijeme slučaj, jer se postojeći sustav elektroničkog glasovanja pokazao kao nepouzdan.

Sve ove stavke pobrojane su u planu nabave za ovu godinu koji je objavljen na službenim stranicama Sabora. Zbroje li se sve stavke koje se namjeravaju nabaviti za potrebe Sabora iznos se penje na 8,3 milijuna kuna u što nije uključen PDV, a koji će naravno platiti građani u vrijeme recesije i potrebe za sveopćom štednjom. 

U vrijeme dok broj nezaposlenih prelazi 380.000, BDP pada već deveti kvartal zaredom vrijeme da Sabor dobro razmisli treba li mu baš sve navedeno i možemo li ipak proći jeftinije.

Slučaj za Muldera: Prijave se, klupe su prazne! Gdje li su?

Prema službenoj evidenciji dolazaka u Sabor, svaki dan na posao dođe oko 108 zastupnika. No, zastupničke klupe su poluprazne. Zastupnici koji redovno dolaze na posao kažu da im je toliki broj prisutnih misterij.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 214
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović