To je to što me zanima!

Za spas Venecije: U splitskom škveru su završili dvije brane

Riječ je o jednom od najvećih građevinskih projekata u povijesti Italije vrijednom više od sedam milijardi eura kojim se kani spasiti Veneciju od propadanja
Vidi originalni članak

Za gradnju brana za četvrti prolaz San Nicolo natječaj je upravo u tijeku i Brodosplit je dao svoju ponudu, rekli su nam u splitskom škveru.

U Brodosplitu kažu kako su dovršili dvije od 41 naručene brane za morske prolaze Malamocco i Chioggia pred Venecijom. Riječ je o sustavu mobilnih brana koji bi splitskom škveru trebao donijeti 50 milijuna eura.

- Predviđeno je postavljanje ukupno 78 brana, a konstruirane su kao specijalni rezervoari napunjeni zrakom, odnosno vodom. Napunjene vodom ležat će na dnu mora, a punjene zrakom će se podizati prema površini i zatvarati ulaze u lagunu. Kad se ispusti zrak, ponovno će se napuniti vodom i leći na dno. Tijekom tih nekoliko sati venecijanska laguna bi bila zatvorena i brodovi ne bi mogli ulaziti - opisuju u škveru. 

Dodaju da je riječ o jednom od najvećih građevinskih projekata u povijesti Italije vrijednom više od sedam milijardi eura kojim se kani spasiti Veneciju od propadanja.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • slobodni dalmat 22.11.2015.

    ...jeftinije bi bilo istu preselit....nego se igrati sa prirodom..

  • lokal patriota 21.11.2015.

    I sada neka netko kaže da nema posla u škveru.

  • Honda orao 20.11.2015.

    Neka tonu mlečani,dosta su zla napravili nama i našim prostorima

Komentiraj...
Vidi sve komentare