To je to što me zanima!

Za stranicu koronavirus.hr bez natječaja dali 1,1 milijun kuna: 'Ja nemam veze s tom tvrtkom'

Javni natječaj nije potreban za poslove manje od 200 tisuća kuna, no s obzirom da se radi o višestruko većem iznosu, nije jasno kako je ovaj dogovor izuzet od procedure natječaja
Vidi originalni članak

Ministarstvo zdravstva Vilija Beroša u prošloj je godini isplatilo više od 1,1 milijun kuna PR tvrtki Media Val bez da je ta tvrtka odabrana javnim natječajem što propisuje zakon, doznaje Index.

- To je bila Vladina inicijativa, ja privatno nemam nikakve veze s tom tvrtkom - kratko nam je poručio Beroš i uputio da sve dodatne upite pošaljemo na službene kanale. 

Tu cijenu Media Val je naplatio za računalne usluge, točnije izradu i održavanje službenog Vladinog portala koronavirus.hr.

Iz Beroševog ureda kažu kako su od tijela državne uprave za pitanja javne nabave dobili dozvolu da sklope sporazum bez natječaja, a kako piše Index čini se da ministarstvo nije niti pokušalo kontaktirati neku drugu tvrtku. Pitanje je zašto je za taj posao odabrana PR agencija umjesto neke tvrtke koja se inače bavi izradom i održavanjem web stranica.

Javni natječaj nije potreban za poslove manje od 200 tisuća kuna, no s obzirom da se radi o višestruko većem iznosu, nije jasno kako je ovaj dogovor izuzet od procedure natječaja.

Ministarstvo zdravstva opravdalo se člankom 42. Zakona o javnoj nabavi, kojim se to može zaobići ako postoji cilj zaštite tajnosti podataka koje naručitelj stavlja na raspolaganje u postupku javne nabave.

Međutim, pitanje je koji su to podatci tajni da ih treba zaštititi s obzirom da se izrađuje stranica koja prezentira javno dostupne podatke.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Leon Black 08.02.2021.

    Jbt, internet stranicu, i to vrhunsku, vam u današnje vrijeme napravi i održava klinac od 20 godina za 10% te cijene...

  • VANZEMULJAC 08.02.2021.

    Može se to i bolje!!!

  • dv 08.02.2021.

    Ma nema veze ima se kad ja ne plaćam. Koji licemjeri

Komentiraj...
Vidi sve komentare