To je to što me zanima!

Za vikend obilna kiša i orkanska bura, snijeg će pasti i na obali

Na kopnu će zapuhati umjeren do jak sjeveroistočnjak i sjeverac, a na Jadranu jaka i olujna bura, podno Velebita orkanska, koja može snijeg donijeti do obale
Vidi originalni članak

Nova promjena vremena u subotu donijet će obilnu kišu i grmljavinu, orkansku buru, a snijeg će osim u unutrašnjosti pasti i na obali, prognozira DHMZ. Za Riječku regiju, Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal, Sjevernu Dalmaciju upaljen je crveni meteoalarm što znači da je vrijeme izuzetno opasno. 

NEVRIJEME ODNIJELO 4 ŽIVOTA VIDEO Jak vjetar u Istanbulu srušio toranj, nosio krovove: 'Ovo je opasno, budite oprezni'

U subotu će prevladavati oblačno vrijeme, u većini krajeva uz povremenu kišu. U Dalmaciji će kiša lokalno biti obilna, a vjerojatni su i pljuskovi s grmljavinom. U gorju povremeno snijeg, glavninom u Lici, a susnježice i snijega bit će i u nizinama, ponajprije u Slavoniji te u unutrašnjosti Dalmacije. 

VIDEO: PADA JAKA KIŠA Nevrijeme u Dalmaciji: Bujice na cestama, jaki naleti bure

Najviše snijega dosada palo je na Zavižanu na Sjevernom Velebitu, čak 46 centimetara, dok je u Delnicama palo 20, na Puntijarka tek centimetar niže, a na Parg-Čabaru u Gorskom kotaru 32 centimetra.

Na kopnu će zapuhati umjeren do jak sjeveroistočnjak i sjeverac, a na Jadranu jaka i olujna bura, podno Velebita orkanska, koja može snijeg donijeti do obale.

KATAMARANI U PREKIDU Oprez na cestama: Moguća je poledica, pada snijeg, a bit će ga u unutrašnjosti Dalmacije

Zbog orkanske bure, koja će puhati od 120 do 165 kilometara na sat podno Velebita, upaljen je crveni meteoalarm. Narančasto upozorenje stoji za Kninsku i Splitsku regiju gdje se očekuje jako jugo koje će okrenuti na buru s udarima od 90 do 130 kilometara na sat. Na Zapadnoj obali Istre puhat će jaka i vrlo jaka bura. s najjačim udarima vjetra od 65 do 100 kilometara na sat, a slično će biti i u Srednjoj i Južnoj Dalmaciji. Još prijepodne u Dalmaciji će biti umjereno i jako jugo i istočnjak koje će okrenuti na buru.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od -4 do 0, na Jadranu od 4 do 9, a najviša dnevna u unutrašnjosti od 0 do 4 te od 7 do 13 °C duž obale.

IZAZVALO BROJNE PROBLEME Nevrijeme pogodilo Dalmaciju, kolaps u pomorskom prometu

U Zagrebu će u subotu ujutro biti niski oblaci i magla uz mogućnost za malo susnježice i snijega, a poslijepodne postupno smanjenje naoblake. Zapuhat će umjeren sjeveroistočnjak, u okolnom gorju i jak. Temperatura zraka od -2 ujutro do 3 °C danju.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 10.12.2021.

    Ajde konačno da se odmorim i slatko naspavam

Komentiraj...
Vidi sve komentare