Obavijesti

News

Komentari 0

Oprez na cestama: Moguća je poledica, pada snijeg, a bit će ga u unutrašnjosti Dalmacije

Oprez na cestama: Moguća je poledica, pada snijeg, a bit će ga u unutrašnjosti Dalmacije

Pravi zimski uvjeti na hrvatskim cestama. kolnici su vlažni i skliski, a na nekim dijelovima moguća i poledica, Vozače se moli na oprez

VIDEO

Umjereno do pretežno oblačno, na Jadranu povremeno s kišom, osobito u Dalmaciji, a na jugu su još mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za petak.

U gorskim predjelima i unutrašnjosti Dalmacije mjestimice susnježica i snijeg. Na kopnu će u prvom dijelu dana biti magle i niskih oblaka.

Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab. Na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, a potom jugo i južni vjetar u jačanju, no navečer će na sjevernom dijelu ponovno zapuhati umjerena bura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Nevrijeme pogodilo Dalmaciju, kolaps u pomorskom prometu
Nevrijeme pogodilo Dalmaciju, kolaps u pomorskom prometu

Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu većinom od 0 do 5, na Jadranu od 8 do 13 Celzijevih stupnjeva.

Stanje na cestama

- Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Snijeg pada mjestimice u Lici. Magla smanjuje vidljivost mjestimice na cestama u unutrašnjosti. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme - upozoravaju iz HAK-a.

Tri nesreće na autocestama
Tri nesreće na autocestama

Prometna je nesreća na autocesti A3 Bregana-Lipovac, između čvorova Lužani i Slavonski Brod zapad u smjeru Lipovca .

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema na pojedinim cestama u Lici.

Na A2 Zagreb-Macelj do 22. prosinca radovi su na nadvožnjaku u čvoru Zaprešić, vozi se jednosmjerno u smjeru Zaboka po DC1. Promet sa DC1 u smjeru Zagreba prema Aleji Bologne je obustavljen i vozi se obilazno preko centra Zaprešića i čvora Jankomir.

Zbog vode na kolniku zatvorene su: ŽC6147 u mjestu Liska; ŽC6104 u mjestu Gornji Bitelić; ŽC6119 industrijska zona Dicmo;  ŽC6260 u mjestu Ercegovci;  LC67034 Sičane-Sušci te lokalne ceste na području Vrgorca: Veliki Prolog-Draževitići, Kotezi-Vina i Podprolog-Orah.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U prekidu je katamaranska linija Ubli-Vela Luka-Hvar-Split., linija Ilovik- Mali Lošinj plovi u alternativnu luku Veli Lošinj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.