News

Komentari 0

Oprez na cestama: Moguća je poledica, pada snijeg, a bit će ga u unutrašnjosti Dalmacije

Oprez na cestama: Moguća je poledica, pada snijeg, a bit će ga u unutrašnjosti Dalmacije

Pravi zimski uvjeti na hrvatskim cestama. kolnici su vlažni i skliski, a na nekim dijelovima moguća i poledica, Vozače se moli na oprez

Umjereno do pretežno oblačno, na Jadranu povremeno s kišom, osobito u Dalmaciji, a na jugu su još mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za petak.

U gorskim predjelima i unutrašnjosti Dalmacije mjestimice susnježica i snijeg. Na kopnu će u prvom dijelu dana biti magle i niskih oblaka.

Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab. Na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, a potom jugo i južni vjetar u jačanju, no navečer će na sjevernom dijelu ponovno zapuhati umjerena bura.

Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu većinom od 0 do 5, na Jadranu od 8 do 13 Celzijevih stupnjeva.

Stanje na cestama

- Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Snijeg pada mjestimice u Lici. Magla smanjuje vidljivost mjestimice na cestama u unutrašnjosti. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme - upozoravaju iz HAK-a.

Prometna je nesreća na autocesti A3 Bregana-Lipovac, između čvorova Lužani i Slavonski Brod zapad u smjeru Lipovca .

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema na pojedinim cestama u Lici.

Na A2 Zagreb-Macelj do 22. prosinca radovi su na nadvožnjaku u čvoru Zaprešić, vozi se jednosmjerno u smjeru Zaboka po DC1. Promet sa DC1 u smjeru Zagreba prema Aleji Bologne je obustavljen i vozi se obilazno preko centra Zaprešića i čvora Jankomir.

Zbog vode na kolniku zatvorene su: ŽC6147 u mjestu Liska; ŽC6104 u mjestu Gornji Bitelić; ŽC6119 industrijska zona Dicmo;  ŽC6260 u mjestu Ercegovci;  LC67034 Sičane-Sušci te lokalne ceste na području Vrgorca: Veliki Prolog-Draževitići, Kotezi-Vina i Podprolog-Orah.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U prekidu je katamaranska linija Ubli-Vela Luka-Hvar-Split., linija Ilovik- Mali Lošinj plovi u alternativnu luku Veli Lošinj.

Najčitaniji članci