To je to što me zanima!

Zaboravljeni slučaj: Nakon 25 godina pomoću DNK su pronašli ubojicu kalifornijske konobarice

SAD Slučaj zastarjelog ili hladnog ubojstva kalifornijske konobarice pronađene mrtve u kupaonici u podrumu restorana napokon riješen. Sve zahvaljujući DNK dokazima
Vidi originalni članak

Priscilla Lewis, 21-godišnja konobarica iz Valleja, pronađena je mrtva u rujnu 1996. godine u kupaonici u podrumu restorana Four Corners u Crockettu. Pronašla ju je kuharica. Preminula je zbog gušenja uslijed utapanja, priopćili su tada iz ureda šerifa okruga Contra Costa.

Nakon ubojstva detektivi i policija su intervjuirali desetke ljudi kako bi razotkrili ubojicu. Obavili su nekoliko pretraga automobila i kuća, ali osumnjičenika nije bilo. Tek prošle godine su istražitelji pronašli i predali nove dokaze u laboratorij za DNK analizu.

U laboratoriju su istražitelji otkrili podudaranje. Ime koje su pronašli je Danny Lemont Hamilton, 51-godišnji zatvorenik koji trenutno služi kaznu od 295 godina u državnom zatvoru u blizini San Diega, prenosi NY Post.

Hamiltona su u srijedu optužili za ubojstvo 21-godišnje Pirscille Lewis, zajedno s još četiri točke optužnice. Nije poznato je li angažirao odvjetnika.

Lewisin rođak, Troy Kinslow, rekao je da je Hamiltonovo uhićenje njegovoj obitelji dalo prijeko potrebne odgovore 25 godina kasnije.

– Ovo ju neće vratiti, ali napokon smo mirni – rekao je Troy.

Kinslow se prisjeća kako je ubojstvo njegove sestrične potreslo grad Crockett. Stanovnici su bili shrvani činjenicom da je netko pretukao i zadavio djevojku u restoranu u kojem je radila.

UŽAS KOD BERLINA Ubio ženu, kćeri i sebe zbog lažne potvrde o cijepljenju: Mislio je da će mu oduzeti djecu

- Nad gradom se nadvio crni oblak - rekao je Kingslow 2019. u intervjuu.

Priča kako je vjerovao da će DNK dokazi pomoći u rješavanju ubojstva i dovesti do osumnjičenika.

- Ona je bila ljubazna osoba, ali isto tako je bila borac. Moralo je postojati barem malo DNK ispod njezinih noktiju. Apsolutno nema šanse da se nije borila za život i uzvratila udarac. Znala tu osobu ili ne - ispričao je Kingslow.

Vlasti nisu objavile koji je bio motiv ubojstva. Šerif okruga Contra Coste David Livingston pohvalio je detektive što su ostali predani rješavanju ovog slučaja.

- Nastavljamo sa istraživanjem neriješenih ubojstava u nastojanju da obiteljima, poput one Priscille Lewis, pružimo odgovore i da pronađemo osumnjičene - rekao je Livingstone.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • nokia8 12.12.2021.

    Sve mi je ovo sumnjivo.

  • Dreamcatcher* 12.12.2021.

    Njegova slika sve govori

  • _automan_ 12.12.2021.

    'Brankec 12' potrudio si se napisati tekst i valjda ti je teško bilo ali sad mi moramo odgonetnuti šta si ti time mislio,'šta je pjesnik htio reći'....

Komentiraj...
Vidi sve komentare