To je to što me zanima!

Zabunom popila deterdžent: Za oštećen jednjak 170.000 kuna

Mirjana D. (26), radeći kao konobarica u Cafe baru Carpe Diem u Hvaru, 25. srpnja 2012., ne znajući, popila je korozivno sredstvo za pranje posuđa. Oštetila je jednjak
Vidi originalni članak

Mirjana D. (26), radeći kao konobarica u Cafe baru Carpe Diem u Hvaru, 25. srpnja 2012., ne znajući, popila je korozivno sredstvo za pranje posuđa, pri čemu joj je teško oštećen jednjak.

POGLEDJATE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Stoga je tužila Međunarodnu zabavu d.o.o., tvrtku koja je vlasnik kafića, i zatražila odštetu. Općinski sud u Velikoj Gorici nepravomoćno je presudio kako joj pripada 169.580 kuna.

- Radila sam kao pomoćni šankist. Odlučila sam obrisati ogledalo iznad šanka i za to si donijela ljestve, ali sam najprije odlučila popiti vode - kazala je Mirjana D. na sudu. Zaposlenici bara pili su, naime, kupovnu vodu jer se govorilo da voda na otoku nije za piće, a držali su boce za piće uglavnom na šanku te su sebi točili u čaše i tako pili.

- Uzela sam bocu sa šanka pored cafe aparata i natočila misleći da je voda te uzela slamčicu i popila jedan gutljaj. Osjetila sam snažno pečenje i bol u grlu i vrisnula - svjedočila je djevojka. U pomoć su joj priskočili kolege. Od boli nije mogla ni progovoriti, pa im je, kad su je pitali što se dogodilo, pokazala na čašu i bocu vode. Pokušala je ispiranjem vodom i pijenjem vode, a potom i mlijeka, isprovocirati povraćanje, što joj nije uspjelo. Zbog jakih bolova zatražila je medicinsku pomoć. Medicinska vještakinja smatra da je kod djevojke došlo do oštećenja jednjaka teškog stupnja.

- Operativno joj je kreiran novi jednjak od debelog crijeva, a ono joj je skraćeno za više od trećinu. Tužiteljica ima tegobe u vidu žgaravica, vraćanja sadržaja iz želuca, koji može, ako je tekući, izlaziti i kroz nos, bolne i grčevite proljeve te promjene glasa - navela je vještakinja mr. Stanka Popijač-Ključar.      

Idi na 24sata

Komentari 160

  • Mika75 21.12.2016.

    Ne daj Bože nikom, kakvi novci!, zdravlje i život nemaju cijenu!, samo žalosno je što se danas sve gleda kroz novce!!. Nikakvi novci neće ovoj jadnoj curi vratiti zdravlje kakvo je imala prije tog nesretnog događaja, ali nažalost za lijekove i liječenja je prijeko potreban novac i malo je odštete dobila na kraju krajeva.

  • Preteznovedro 21.12.2016.

    Premalo je dobila.

  • Hommolupetuss 21.12.2016.

    A nama je točila gemište sa tom vodom i nije nam ništa, osim žgaravice

Komentiraj...
Vidi sve komentare