To je to što me zanima!

Zagreb: Isti dan liječniku u KB Merkur umrle su dvije bebe

Ministar zdravstva rekao je da je upoznat s oba slučaja te da će povjerenstvo istražiti smrt beba. Mariji Kresaj (23) i Marici Batinjan (27) u petak su umrle kćeri
Vidi originalni članak

U jednom danu, u petak, liječniku Tomislavu Kulašu, u rodilištu zagrebačkog Merkura, na porodima su nakon carskog reza umrle dvije bebe. U kući obitelji Kresaj iz Vrbovca sve je bilo spremno za dolazak njihova prvog djeteta. Neutješni suprug Danijel Kresaj (31) se ne može pomiriti s gubitkom.

- Trebali smo dobiti kćerku. U ormaru je nova robica koju je supruga danima peglala. I kolica su tu - govori Danijel, napominjući da je njegova supruga Marija (23) imala urednu trudnoću do zadnjeg dana.

- Odveo sam je u bolnicu Merkur u petak ujutro oko 4 sata. Čekali smo dugo dok nas nisu primili, a oko 5.30 liftom se spustio doktor i otišao u rodilište – rekao je Danijel. Nakon nekog vremena doktor se vratio i priznao da je “Marija imala malih problema”. 

- Supruga me poslije nazvala oko 9.30, rekla mi je da nazovem njezina oca i da dođemo u Zagreb. Nije mi odmah htjela reći da je dijete mrtvo.

Kaže kako im je doktor Tomislav Kulaš rekao da je “dijete umrlo, ali da ne znaju zašto”. Krešaj će tražiti istragu i istinu o smrti svog djeteta. U sobi s Marijom istog dana, u petak, bila je još jedna žena s tragičnim ishodom poroda. Marica Batinjan (27) je nosila blizance, dječak je rođen živ, ali ne i djevojčica.

- Tog jutra liječnici su nam rekli da je sve u redu i da se čuju otkucaji srca oba djeteta, a sad tvrde da su krivo čuli, da je curica bila mrtva i prije - rekao je njezin suprug Tomislav Batinjan Večernjem listu, najavivši da će zatražiti svu dokumentaciju o porođaju te je predati odgovornima da ustanove istinu. 

Dr. Kulaš: Jedna je beba umrla tijekom poroda...

Ministar zdravstva Darko Milinović upoznat je s oba slučaja i potvrdio je za 24sata da će ih povjerenstvo istražiti. Neslužbeno se pretpostavlja da nije bilo liječničke pogreške, jer se u jednom slučaju radilo o rizičnoj blizanačkoj trudnići, a u drugom se sumnja na srčanu manu. Dr. Kulaš je samo rekao da može potvrditi kako je u jednom od ova dva slučaja beba umrla tokom poroda.

Idi na 24sata

Komentari 108

  • dunav 22.03.2011.

    pokoj im duši anđeli mali.... a pitam se za nas parove koji prolazimo proces MPO-što da se nakon višegodišnjeg čekanja i truda, love, plača, suza i mora tuge i bespomoćnosti ovo dogodi??? zapravo, bol bi bila ista ali imam potrebu ovo napisati...........

  • malena8-zg 22.03.2011.

    Keksolino: "nije bilo liječnika koji bi mogao napraviti carski rez, pa sam zato čekala 3 dana" Ne vjerujem. Pa jbt, zoveš onda policiju, ideš u drugu bolnicu, zoveš muža da dođe sa ekipom i polupa cijeli odjel....... Ne mozes samo -čekat- ko u redu za streljački vod . A što sam drugo mogla nego čekati? Da nema liječnika koji bi mogao napraviti carski rez sam saznala tek nakon par dana kada je cijela frka bila gotova... Primljena sam u bolnicu na sam Božić ujutro, a oni su za dežurstvo tih dana ostavili dvoje mladih liječnika dr.K: i još jednu liječnicu, za mene i moje dijete je bio zadužen on.

  • sandra 444 22.03.2011.

    ..Iskrena sucut obiteljima...zbog gubitka malih beba. :(((( bilo bi vrijeme da se istrazi bolnica merkur malo bolje ... zasto imaju toliko nedostataka i zasto ostavljaju ljude da umiru s obecanjem da ce sve biti u redu,i rade nekakve liste cekanja koje ne postoje ... zalosno zbog njih sam izgubila tatu,a oni su se ogradili :(((( i nemoze im nitko nista,jer ipak mi smo samo mali ljudi koji nemamo pravo izraziti osjecaje.... ***admin*** Molimo pišite malim slovima. Hvala:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare