Obavijesti

News

Komentari 108

Zagreb: Isti dan liječniku u KB Merkur umrle su dvije bebe

Zagreb: Isti dan liječniku u KB Merkur umrle su dvije bebe
2

Ministar zdravstva rekao je da je upoznat s oba slučaja te da će povjerenstvo istražiti smrt beba. Mariji Kresaj (23) i Marici Batinjan (27) u petak su umrle kćeri

VIDEO

U jednom danu, u petak, liječniku Tomislavu Kulašu, u rodilištu zagrebačkog Merkura, na porodima su nakon carskog reza umrle dvije bebe. U kući obitelji Kresaj iz Vrbovca sve je bilo spremno za dolazak njihova prvog djeteta. Neutješni suprug Danijel Kresaj (31) se ne može pomiriti s gubitkom.

- Trebali smo dobiti kćerku. U ormaru je nova robica koju je supruga danima peglala. I kolica su tu - govori Danijel, napominjući da je njegova supruga Marija (23) imala urednu trudnoću do zadnjeg dana.

- Odveo sam je u bolnicu Merkur u petak ujutro oko 4 sata. Čekali smo dugo dok nas nisu primili, a oko 5.30 liftom se spustio doktor i otišao u rodilište – rekao je Danijel. Nakon nekog vremena doktor se vratio i priznao da je “Marija imala malih problema”. 

- Supruga me poslije nazvala oko 9.30, rekla mi je da nazovem njezina oca i da dođemo u Zagreb. Nije mi odmah htjela reći da je dijete mrtvo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kaže kako im je doktor Tomislav Kulaš rekao da je “dijete umrlo, ali da ne znaju zašto”. Krešaj će tražiti istragu i istinu o smrti svog djeteta. U sobi s Marijom istog dana, u petak, bila je još jedna žena s tragičnim ishodom poroda. Marica Batinjan (27) je nosila blizance, dječak je rođen živ, ali ne i djevojčica.

- Tog jutra liječnici su nam rekli da je sve u redu i da se čuju otkucaji srca oba djeteta, a sad tvrde da su krivo čuli, da je curica bila mrtva i prije - rekao je njezin suprug Tomislav Batinjan Večernjem listu, najavivši da će zatražiti svu dokumentaciju o porođaju te je predati odgovornima da ustanove istinu. 

Dr. Kulaš: Jedna je beba umrla tijekom poroda...

Ministar zdravstva Darko Milinović upoznat je s oba slučaja i potvrdio je za 24sata da će ih povjerenstvo istražiti. Neslužbeno se pretpostavlja da nije bilo liječničke pogreške, jer se u jednom slučaju radilo o rizičnoj blizanačkoj trudnići, a u drugom se sumnja na srčanu manu. Dr. Kulaš je samo rekao da može potvrditi kako je u jednom od ova dva slučaja beba umrla tokom poroda.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 108
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina