To je to što me zanima!

Zagrebački advent: Zalogaji od 15 kuna, kuhano vino za 10 kn

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
BOGATA PONUDA NA SVE STRANE: U ponudi domaćih specijaliteta tu su i buncek sa zeljem i germknedle, koje se na zagrebačkim štandovima nude po cijeni od 18 do 35 kuna.
Vidi originalni članak

Zima je u našu metropolu stigla, malo kasnije od očekivanog i naglo, pa su nulti i prvi dan našeg najpopularnijeg street food/vašarskog adventa, onog u Zagrebu, prošli malo rezervirano.
Ljudi su se malo smrznuli, neki još dovršavaju svoje kućice i sklapaju posljednje daske, ali najvažnije – Zagreb je opet spreman za brutalno dobre i nove zalogaje u najsvečanijem i najrastrošnijemu mjesecu u godini.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Neki su dijelovi grada odustali od kućica (Kurelčeva, Martićeva), neki su se “okućili” prvi put. I ovaj Advent baziran je na kobasama, koje nude od 15 do 32 kuna, fritulama od 20 i kuhanom vinu od 12 do 20 kuna, pretežno istih proizvođača. Ali vidi se napredak i trud kojim hrabri ugostitelji pokušavaju ponuditi nešto i onima koji traže nešto zanimljivo, veselo, inovativno.

DOŠLI KOLINDA I BANDIĆ Počeo Advent u Zagrebu: Prva svijeća svijetli na glavnom trgu

Želite li nešto novo, Fuliranje na Štrosu je i ovogodišnje mjesto broj 1. Četrdesetak kućica, stalna glazba i kutak za mališane nude raznovrsnost i gotovo je poput države za sebe. Poznati chefovi Mario Mihelj, Dino Galvagno, Marko Palfi i drugi pripremaju tradicionalne istarske i ličke specijalitete, tu su klasici Plac, BarBaQ i Submarine sa svojim ekskluzivnim Xmas i Winter burgerom, zatim novi genijalci Lola s Hvara, a naći ćete i dalmatinsku spizu, španjolske oblizeke, skandinavsku, švicarsku i azijsku hranu, južnoameričke delicije, roštilj.

Od pića tu su piva The Garden Brewery, prosječno oko 24 kune, a slovenska vina Jeruzalem Ormož, žestica G3 Spirits i mnoge rakije od 10 do 20 kuna.

ADVENT Najljepše ideje za vijence: Rade se od maslina, cimeta i lovora

Na Zrinjevcu zvuci jazza, slatke bijele kućice pretežno s rakijama i kuhanim vinom s cijenom 10-15 kuna, a Stara preša, ponos Šenkovca, sa svojom domaćom kuhinjom i dalje je najveselija kućica advenata svijeta. Obiteljski ugođaj, miris klinčića, lampice i jednostavno Beč u malom!

Na Trgu bana Jelačića najveća je gužva ispred Gradske kavane, umjetni snijeg i miris kobasa, a izdvaja se Ski kućica sa specijalitetima iz Okrugljaka (kobasa od jelena, ćevapi, buncek) i Boogie burgeri. Najmondenije zagrebačko okupljalište, na Europskom trgu, krcato je (32 kućice) ponudom čokolada, sireva, rakija, pivica, dalmatinskih specijaliteta u Viškoj priči, ali i najskuplje porcije hrane – tomahawk steaka na kućici Đurine hiže iz Varaždinskih Toplica! Ogroman komad stajat će vas 350 kuna, ali samo oni koji se razumiju u gastronomiju shvatit će ovu ponudu.

Idi na 24sata

Komentari 120

  • ljubica ljubičica_1 03.12.2018.

    Baš me zanima ko to troši?Najviše vidim mlađe.Tako je to dok roditelji plaćaju.

  • 02.12.2018.

    Nije se rodio ko je svijetu ugodio.

  • 02.12.2018.

    Super mi je advent, sviđa mi se što svake godine raste i što dolazi sve više ljudi, ali.... preskupo mi je sve to zajedno

Komentiraj...
Vidi sve komentare