Obavijesti

News

Komentari 56

Počeo Advent u Zagrebu: Prva svijeća svijetli na glavnom trgu

Počeo Advent u Zagrebu: Prva svijeća svijetli na glavnom trgu
20

Prva svijeća na adventskom vijencu upaljena je na Manduševcu na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Time je označen početak Adventa u Zagrebu, a otvorili su ga predsjednica i gradonačelnik Bandić

VIDEO

 "Advent u Zagrebu" svečano je otvoren u subotu navečer paljenjem prve adventske svijeće koju su na Trgu bana Jelačića upalili predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Prvu svijeću zapalio je gradonačelnik na vijencu oko Manduševca uz nastup kulturno-umjetničkih društava koji su u narodnim nošnjama i uz božićne pjesme otvorili adventska događanja ususret Božiću.

 Oko Manduševca okupilo se mnoštvo Zagrepčana i turista, a s oduševljenjem je pozdravljen trenutak paljenja adventskih svjećica na središnjem zagrebačkom trgu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

 Nakon što je zapaljena prva adventska svijeća, predsjednica Republike otvorila je i Božićnu bajku, lokaciju s bajkovitim kućicama na Trgu Bana Jelačića s  božićnom   gastronomskom ponudom i glazbenim božićnim hitovima.

 Advent u Zagrebu tri puta za redom europski pobjednik natjecanja European Best Christmas Destination

Na večerašnjem otvorenju  zagrebačkog adventa bili su i izaslanik predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić, ministar turizma Gari Cappelli i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić.

"Svečano proglašavam Božićnu bajku otvorenom. Neka krene padat' snijeg!", rekla je predsjednica nakon čega su se pahulje umjetnog snijega zavijorile iznad adventskih kućica uz oduševljenje brojnih turista. 

Predsjednica je također pozvala Zagrepčane i njihove goste da posjete 'Advent na Prekrižju', gdje je njezin ured po drugi put uoči Božića otvorio vrata kompleksa na Pantovčaku.

U subotu navečer svečano je  otvoren i Ledeni park na Trgu kralja Tomislava, najveće klizalište na otvorenom u ovom dijelu Europe.

Advent u Zagrebu tri puta za redom bio je europski pobjednik natjecanja European Best Christmas Destination. Riječ je o jednoj od najvažnijih turističko-kulturnih  manifestacija za zagrebački i hrvatski turizam, koja bogatim programom želi stvoriti što ljepši predblagdanski ugođaj.

Deveti po redu Advent u Zagrebu trajat će od 1. prosinca do 6. siječnja 2019., a tradicionalno počinje paljenjem prve adventske svijeće na vijencu oko Manduševca na Trgu bana Jelačića.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u