To je to što me zanima!

Zagrepčani krivotvorili znakove za parkiranje na mjesto invalida

U PUZ-u ističu da za vrijeme provedbe akcije nije utvrđivana invalidnost osobe, već su utvrđivani uvjeti pod kojim se koristi znak pristupačnosti prilikom parkiranja na označenim mjestima
Vidi originalni članak

Zagrebačka policija prijavilo je 10 vozača za krivotvorenje znaka pristupačnosti koji omogućava besplatno parkiranje invalidima, a otkrivena su i 184 prekršaja nepropisnog parkiranja na mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) je izvijestila da je tijekom preventivno-represivne akcije, provedene u suradnji s Prometnim redarstvom i podružnicom Zagrebparkinga, izdala 38 obavijesti o prekršaju i 28 naloga za premještanje vozila.

SNAŠLI SU SE VIDEO Snagatori iz Zagreba: Smetao im parkirani auto, pa su ga podigli i maknuli sa strane

U PUZ-u ističu da za vrijeme provedbe akcije nije utvrđivana invalidnost osobe, već su utvrđivani uvjeti pod kojim se koristi znak pristupačnosti prilikom parkiranja na označenim mjestima.

Policija podsjeća da je za nepropisno parkiranje na mjestima rezerviranim za vozila osoba s invaliditetom propisana kazna od 700 kuna, dok je za nepropisno korištenje znaka pristupačnosti propisana kazna od 5000 do 15.000 kuna za pravnu osobu koja izda znak vozačima koji na to nemaju pravo i 1500 do 5000 kuna za odgovornu osobu.

INCIDENT U VELIKOJ BRITANIJI VIDEO Policajci su parkirali u pješačkoj zoni. E sad više neće

Kazna za osobu koja ustupi svoj znak pristupačnosti drugima ili ga koristi, a na to nema pravo, je 700 kuna, dok se u određenim uvjetima može privremeno oduzeti znak pristupačnosti na rok od dvije godine, podsjećaju u zagrebačkoj policiji.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • najiram 10 05.02.2022.

    naprimnjer slijepa  osoba..kupi  auto a  vozi ga  neko  drugi  a  osoba  koja  ostvari  pravo  na  to  nikad  ne  vazi  i  ne  vozi  se  u  tom  autu...kupuje  se  uz  debele  porezne  olakšice...

  • Tone 04.02.2022.

    U većini slučajeva pravo parkiranja osoba sa poteškoćama u kretanju koristi se za zbrinjavanje svog limenog ljubimca a čim je "ljubimac" zbrinut poteškoće sa kretanjem nestanu. Kada je u pitanju parkiranje na mjestima rezerviranim za invalide nije pitanje dali se ima pravo već je pitanje dali postoji potreba !!! Korištenjem upitnog prava oduzima se pravo onima kojima je to potreba.

Komentiraj...
Vidi sve komentare